The laziest of lazy days

31 mei 2021

Gisteren kregen we te horen dat we zo lang mogelijk mochten uitslapen als we maar wilden, alleen het ontbijt was van 8:00-9:00 beschikbaar. Dus heel veel mensen kwamen nog om 8:57 aanhollen om een broodje te pakken en daarna weer in bed te duiken. Het werd door de meesten heel erg gewaardeerd, zo lang uitslapen. Tegen de tijd dat het 11 uur was waren er al een aantal enthousiaste trainees bezig bepaalde zeilen te hijsen en te laten zakken (geen idee welke zeilen ik (Jonas) ben maar een simpele cook (maar wel een goede hoor, vind ik (Sam) ;-))).

Over cook gesproken, de functie van wat iedereen gaat doen tijdens de scheepsovername is bekend. Ik (Jonas) word cook en Sam wordt bosun. Iedereen kijkt uit naar morgen want dan begint de scheepsovername, de manier waarop het is ingedeeld is dat er 3 watches zijn die elkaar om de 4 uur afwisselen (de watches gelden niet voor de cooks en engineers), Happy Hour gaat nog wel standaard door dus dat is het enige moment wanneer niemand slaapt en iedereen tegelijkertijd bezig zal zijn.

Het blijft vandaag nog wel lazy day dus we kregen tosti’s als lunch klaar gemaakt door de trainees. Heerlijk waren ze. Na happy hour gingen we nog even door met het bootje bouwen. Vandaag ging namelijk ieder groepje hun idee pitchen. Tenminste, tot op zekere hoogte. Iedereen vertelde kort wat hun idee was, maar er werden ook tactieken achter gehouden…. Het opvallendste was toch wel de boot die een foil moet gaan krijgen en daardoor dus boven het water vaart. “Volgens onze berekeningen moet de boot meer dan 1,3 meter per seconde gaan.” Sommigen twijfelen aan of dit idee haalbaar is, maar de groep zelf heeft er volle vertrouwen in. Zelfs docenten doen mee in sommige teams, dus het fanatisme is zeker aanwezig.

Na het eten kon je ook goed merken dat de scheepsovername zou beginnen dinsdag om 00:00, want daarvoor moest de eerste groep natuurlijk vroeg slapen, maar de laatste groep hoefde pas om 8:00 te beginnen, dus die hadden minder haast. Het slaapritme van de meeste zal flink veranderen deze aankomende dagen, behalve voor de cooks, want zei kunnen het “normale” ritme volhouden.

Nautische groetjes van,

Sam & Jonas