Tenerife: excursies en de eerste duik!

Lieve allemaal,

We liggen nu al twee daagjes aan de kade van Santa Cruz in Tenerife. We hebben al verschillende dingen gedaan hier aan land. De dag van onze aankomst kregen we in groepjes van vijf een lijstje met opdrachten die we in de stad mochten uitvoeren. De opdrachten verschilden van ‘’Spreek een local aan een vraag of ze het woord gezellig kunnen zeggen’’ tot ‘’Eet in een hap een banaan’’. We moesten alles filmen en naar een van onze docenten sturen. We kregen voor deze 44 opdrachtjes twee uur in de stad en moesten met minimaal 12 voltooide filmpjes terugkomen. Deze opdrachtjes waren echt onwijs leuk om uit te voeren!

Gister hebben we na een super snelle happy hour een botanische tuin bezocht. Vandaag was een extra bijzondere dag aan boord. Het was namelijk Stelle’s verjaardag!! Het was natuurlijk wel Lazyday, dus begonnen we dag ieeets later met Tina’s heerlijke havermout pap. Er moest uiteraard wel gezongen worden en dat hebben we dan ook uitgebreid gedaan. Rond de middag heeft ze ook nog wat cadeautjes ontvangen van thuis en een kaartje van iedereen aan boord.

Na het verkennen van de stad moest er natuurlijk ook een excursie plaatsvinden. En het prachtige vulkanische eiland Tenerife heeft van een ding heel veel; bergen. En die gingen we dan ook uitgebreid bewandelen. Na een korte taxirit werden we bovenaan de berg afgezet en begonnen we onze wandeling. Niet elk stapje was even prettig, maar we hadden een goed belovend doel; onze eerste duik van de reis! Het uitzicht bovenop de berg was prachtig en we hebben heel wat mooie foto’s kunnen maken. Het laatste stukje berg begon toch een beetje heftig voor de teentjes te worden, dus liepen sommige van ons achterstevoren het laatste stukje. Eenmaal aangekomen bij het strand waren de golfen toch iets te gevaarlijk, maar al gauw hadden de docenten onze vertrouwde taxi’s teruggeroepen. Enkele minuten later lagen we te genieten op een nóg beter strand. De eerste duik was helemaal geslaagd! Toen weer terug naar ons vertrouwde bootje. Onze favoriete taxi’s kwamen ons weer halen, met onze favoriete taxi chauffeur; ANTONIOOO.

Eenmaal terug thuis (home sweet home) was er flink wat onderlinge haast om zo snel mogelijk het stadje in te gaan. Vele van ons zijn heerlijk uiteten gegaan.

Ook Santa Cruz was in de kerst sfeer met super veel mooie lichtjes.

Ons laatste dagje Tenerife is wat ons betreft helemaal geslaagd. Nu een nieuw vooruitzicht; de oceaanoversteek!!

Knuffels van Olivia, Adler en Fardau