Subject to change: van Curacao naar Jamaica

Ahoy! Bij deze onze blog over 16, 17 & 18 Maart 😉

16 Maart

Vandaag ons laatste dagje op Curaçao.. We hadden een stranddagje op de planning staan! ’s Ochtends hadden we eerst zelfstudie net zoals elke dag, maar tijdens de lunch kwamen er bekenden die op het eiland verblijven mee lunchen. Ze vonden het erg leuk om even op de boot te kijken. Na happy hour direct door naar het strand. We moesten 45 minuten met de bus om bij het strand te komen, maar het was er wel heel erg mooi! Toen we ’s avonds thuis kwamen ging (bijna) iedereen direct slapen, want we waren heel moe van de drukke maar wel hele leuke dag.

17 Maart

Vandaag gingen we weer weg uit Curaçao!! We hebben de zelfstudie omgewisseld met sail training, omdat we gingen uitvaren! Suze was gister ook jarig, maar door de drukke dag waren de brownies verplaatst naar vandaag!! Die vielen goed in de smaak ;0 Toen we net vertrokken waren uit Willemstad moesten we weer omkeren, omdat er een crew lid niet lekker werd. En toch voor de zekerheid even gecheckt moest worden in het ziekenhuis. Gelukkig viel het mee! En kunnen we (waarschijnlijk) morgenochtend vertrekken! ’s Avonds hebben we nog even wat spelletjes gedaan en zijn we lekker vroeg gaan slapen.

18 Maart

Vandaag konden we dan eindelijk echt uitvaren! Het plan is nu om richting de Dominicaanse republiek te varen en daar misschien een nachtje voor anker te liggen. Over een weekje hopen we aan te komen op Jamaica maar aan boord zeggen we altijd subject to change!! Wat daarna het plan is weten we nog niet. We zijn vanmiddag rond een uur of 13.00 vertrokken. Veel gingen ’s middags nog even leren, want morgen is onze toets dag. Daarnaast hadden we de middag vrij en konden we ons eigen ding eventjes doen!  Na een tijdje hoorden we allemaal gegil, want er waren dolfijnen!! Ze zwommen met hele groepjes langs de boot. Heel vet dat we die nu al konden zien. ’s Avonds hebben Nikki en Tina heerlijke Bami voor ons gekookt, en dat vonden we wel bami 😉 vanavond hebben we weer sailwatches van 22.00 tot 00.00! tip voor toekomstige trainees; neem een koplampje mee met roodlicht!! Het witte dek is te fel voor ’s nachts op het dek.

Liefs van Lonnie en Doui