Stores, tenderen en zwemmen

Dinsdag 22 december 2020.

Na een nacht met anker watches begon de dag weer met een brood ontbijt. We waren door het zoete broodbeleg heen dus moesten we het helaas zonder doen.

Na het ontbijt hebben we het anker gehesen en zijn we de haven binnen gevaren om daar te gaan bunkeren en storen. Tijdens het varen hebben we nog uitleg gekregen over de brief die we aan ons zelf moeten schrijven. Daarna volgde een volle morgen en middag waarin we druk bezig zijn geweest met schrijven, treintjes maken en eten storen. We hebben de anker locker leeg gehaald en alle vuilnis in een container gegooid (een heel vies werkje). Toen kwam de vrachtwagen met stores en hebben we in een treintje alles naar binnen gebracht en alle bunks geopend om alles weg te leggen en alles opnieuw in te ruimen (veel werk). Toen we eindelijk klaar waren met  het bunkeren we een wandeling langs 2 strandjes gaan doen. Als wij bij de strandjes zouden zijn zo de boot met ons mee varen zodat we vanaf het laatste strand terug getenderd konden worden, en de water maker even aan kon. Bij het eerste strandje hebben we 20 minuten kunnen zwemmen, en bij het 2e strand hebben we 30 minuten kunnen zwemmen maar de golfslag was daar heel sterk dus uit het water komen was wel een opgave. Daarna zijn we via een strand gelopen en kregen we te horen dat we op het eiland mochten eten.

(Carlijn was terug getenderd dus krijg je mijn verhaal nu) toen we net om de tender plek waren aan gekomen kwam er een hele enthousiaste vrouw naar ons toe die vroeg waar we vandaan kwamen. Toen we vertelden dat we de oceaan hadden overgestoken met de Wylde Swan was ze helemaal verbaast en vertelden ze dat ze wou dat we inheems eten zouden eten en dat ze bij een heel leuk tentje werkte waar ze johnny breed hadden en dat moesten we echt proeven. Was een soort gefrituurde donut, en was heel lekker.

Ik (Carlijn) was al terug getenderd met Livia en teacher Lotte. Aan boord hebben we toen ook heel lekker gegeten! We hadden een heel groot stuk vis, het grootste stuk dat we in weken hebben gehad. Ik was heel verbaast dan we een heel stuk mochten! Daarna nog gezellig afgewassen en toen kwamen de tenders met de anderen al weer terug.

Dat was het wel weer!

Groetjes van Sanne en Carlijn