Stop waar je mee bezig bent!

Hoi wij zijn Mille en Alice en lichten jullie in over wat we hebben gedaan de afgelopen dagen.

21 februari

In de ochtend werden we gelijk aan het werk gezet omdat we allemaal moesten helpen met het hijsen van de mainsail, zonder hulp van de electrical winches die we normaal gebruiken. We zaten met z’n alle in een lijn om het zeil goed op spanning te brengen. Het kostte wat moeite, maar het is gelukt. In de ochtend en middag begon dag twee van de tweede ronde internships. Mille was bezig als scheepsarts en Alice mocht met Xico meelopen als captain. Tijdens de ochtend internships was er een hele groep dolfijnen gespot dus stopte iedereen direct waarmee ze bezig waren en rende naar de railing. Deze dag voerden we al onder Dominica, maar de wind kwam direct van waar we heen moesten dus hebben we de hele avond en nacht overstag moeten gaan.

22 februari

Tijdens het ontbijt kwamen we aan bij Dominica waar een heel lelijk cruiseschip was aangemeerd. Na de zelfstudie en happy hour gingen we stores tellen zodat Tina boodschappen kon doen voor de volgende reis. Hierbij hebben we allemaal beestjes gevonden in de pasta, dus was het niet meer eetbaar en hebben we het helaas weg moeten gooien. Daarna had iedereen het heel warm en mochten we via de liaan in het water slingeren. Als er aan het andere uiteinde iemand aan de lijn trok gingen mensen super hoog de lucht in. Avond gegeten en nog bij zonsondergang een paar keer van de liaan af voordat we begonnen aan over the line. Hierbij werden stellingen opgenoemd en als deze voor jou toepasbaar waren mocht je over de lijn stappen. Dit was voor de meesten een emotioneel moment maar heeft ons wel een stuk hechter gemaakt.

23 februari

Om 5:30 werden we al wakkergemaakt zodat we konden ontbijten en lunch maken om vervolgens op tijd op de kant te staan. Op de kade werden we door busjes opgehaald die ons 1 uur de berg op op Dominica richting de ecolodge bracht. Maar de busjes konden niet volledig tot de ecolodge want de rest van de tocht moesten we wandelen en met alle bagage met 2 ziplines over de rivier. Heel avontuurlijke tocht door de jungle. Daar aangekomen werden we onderverdeeld over slaapplekken waarbij een aantal in een dorm sliepen en de rest in tenten. We hebben geen huur hoeven te betalen maar wel moesten we helpen op en rondom het terrein met klusjes en koken om te kunnen overnachten. De klusjes hebben we 3 uur gedaan waarbij er bijvoorbeeld lianen van planten moesten trekken of zand zeven. Toen we eindelijk klaar waren gingen we een hike doen, in onze zwemkleding door een rivier en rotsen. De eindbestemming: een waterval waar we onder konden zwemmen. Terug kregen we van Tina heerlijk pasta pesto met kip en gingen we snel naar bed zodat we fit genoeg waren voor de volgende dag.