Springende dolfijnen!

29 maart 2021

Ahoy!

Vanochtend werden we wakker voor de kust van Saint-Vincent, dus we hadden ontbijt met een prachtig uitzicht! Saint-Vincent is een heel groen eiland en met de wolken erbij zag dat er supermooi uit! We voeren ook langs een plek waar scénes van Pirates of the Caribbean zijn opgenomen.

In de middag hadden we op het main deck met z’n allen een workout. Lotte en Iris hadden deze georganiseerd. Aan het einde van de workout waren we allemaal bezweet en uitgeput, maar het was wel heel leuk. :))

De volgende activiteit op het programma was sailtraining van Martijn, maar deze werd onderbroken omdat er dolfijnen langs de boot zwommen. Het waren er ook niet een paar, het waren er minstens twintig! Iedereen pakte natuurlijk meteen z’n camera erbij om de dolfijnen goed op beeld proberen te krijgen, en dat is zeker gelukt. De dolfijnen gaven ons een hele show. Verschillenden sprongen hoog boven het water uit en ze bleven vrij lang bij de boot. Op een gegeven moment hadden we ontdekt dat er bij de boeg van het schip een hele groep dolfijnen aan het meezwemmen waren, toen zijn we daar nog gaan kijken.

In de avond aten we roti. Daarvoor nog even complimenten naar de koks Koen en Anne, want het was heerlijk :))

Toen was het tijd voor onze sail watches! Voor de laatste twee wachten (22:00 – 02:00) hadden het niet makkelijk, want het bleef constant regenen en de wind werkte ook niet mee. De regenjassen en truien werden erbij gepakt en toen waren we er klaar voor! Ondanks weer en wind kregen we uitleg over verschillende soorten knopen, dus we zaten in de regen met z’n allen knoopjes te leggen :))

Groetjes van hier, Nouska en Lieke.