Springende dolfijnen voor de boeg

30 april 2022

Vandaag een blog van ons. We begonnen de dag weer met zelfstudie, zoals 6 van 7 dagen. En als 10 uurtje hadden we super lekkere zelfgemaakte chocolate chip cookies. Het weer was ook weer echt super lekker!! Dus tijdens de lunch gingen we lekker op het dek zitten. Toen was het weer tijd voor happy hour. Ik (Norieke) had interior, dus wij mochten de mainhold, pantry en de officers mess schoonmaken. En ik (Myrthe) had deck, we moesten het hele achterdek met de hand schrobben. Toen was het weer tijd voor sniffels shippies. Maar wij hadden beide geen dus wij zijn nog met 2 andere het jibnet ingegaan. Dus eerst harnasje halen en laten checken door Àlvaro en toen mochten we erin gaan liggen.

Om 4 uur was het weer tijd voor wat lekkers. Dit keer was het lekkere borritos/chips. Daarna zaten er al andere in het jibnet, dus konden we niet meer terug. Om half 5 hadden we weer een les van Noor (onze dokter aan boord). 2 dagen eerder hadden we al een lesje over bls (basic life support) gehad en nu gingen we daarop verder. We vonden het beide interessant. Toen mochten we het ook in praktijk brengen. De docenten kregen van Noor een situatie en wij moesten ze de eerste hulp verlenen.

Het avondeten was een preischotel. Super lekker. Ook had ik (Norieke) van 6 tot 8 wacht. En tijdens mijn wacht hebben we nog dolfijnen gezien. Ze zwommen voor de boot en sprongen steeds uit het water. Blijft echt gaaf om te zien. Daarna hebben we beide gedoucht. We hebben 4 minuten per week en je mag het zelf verdelen. Alleen als we teveel naar stuurboord hellen dan mag het niet, want het water stroomt dan niet goed weg. Van 12 tot 2 had ik (Myrthe) tostiwacht. Zeilwacht maar dan met een tosti. Lekker!!

Morgen verwacht de kaptein dat we aankomen in Horta. Dus daar hebben we veel zin in!!

Groetjes, Myrthe en Norieke