SOPHIE&TYMON | Survivallen op Saint Lucia

Blog zaterdag 14 maart, Sophie & Tymon

Wij schrijven even een stukje over de eerste 2 dagen dat we bij Sint Lucia hebben gelegen.

Wij kwamen zaterdag 14 maart aan bij Sint Lucia, waar wij begonnen met een dagje en een nachtje survivallen op een onbewoond stuk van Sint Lucia. De Wylde Swan lag dicht bij de kant en wij moesten onze eigen spullen droog over zien te krijgen. Dat was een hele uitdaging, maar met wat waterdichte zakken en 2 sups is vrijwel alles droog over gekomen.

Eenmaal aan de kant aangekomen moesten wij zelf onze groente en fruit zoeken en takken vinden voor een kampvuur en een hut. Met het eten zoeken heeft de lokale bevolking ons geholpen aangezien wij gratis eten exotisch fruit kreten van een random vrouw. Twee aardige vissers met speedboten hebben ons geholpen met een vuurtje maken, waar wij later nog ons brood en groente op hebben afgebakken. Het brood bakken ging ons niet al te makkelijk af, maar de groente was heerlijk.

De volgende ochtend werden we al vroeg wakker gemaakt door de opgaande zon. Ons ontbijt werd op de boot geserveerd, dus we moesten voor het ontbijt weer terugzwemmen met al onze spullen. Toen waren er vier jongens die direct doorgingen om de Petit Piton te beklimmen, de twee na hoogste berg van Sint Lucia die erg pittig is om te klimmen. De rest van de groep ging aan zelfstudie. Het beklimmen van de berg was erg pittig en er zaten stukken in waar we verticaal moesten klimmen.

Na 1,5 uur waren we aangekomen bij de top en hebben daar zeker 2 uur vertoeft, turend naar de horizon en de zee op 743 meter hoogte. De rest van de groep ging die dag catamaran zeilen, helaas was er erg weinig wind, waardoor het zeilen niet helemaal ging en mensen maar gingen kano├źn. Bij het resort waar we dit deden was ook wifi, dus dat was ook heel leuk. Weer contact met corona land.

Oftewel een paar leuke dagen gehad op Sint Lucia, waar we overigens nog 3 dagen zijn gebleven.

Groetjes,
Tymon en Sophie