Sollicitatiebrieven schrijven

24 maart 2022

Hoihoi allemaal,

Vanochtend begon onze dag met yoghurt en tijdens de zelfstudie kwamen we aan bij Bequia (lees Backway).

Nadat Happy Hour klaar was, begon de tweede ronde internships. Hiervoor moesten we allemaal een sollicitatiebrief schrijven en iedereen liep dus mee met de functie waar ze waren aangenomen.

De trainees die meehielpen in de galley hadden heel veel geluk! Zij, waaronder Janna, mochten mee aan land om boodschappen te doen samen met Tina en Hanna.  Het was echt heel erg leuk. Eerst moesten ze naar het land tenderen. Eenmaal aangekomen gingen ze naar een markt voor groente en fruit. Tina was fanatiek aan het onderhandelen en heeft er een mooi prijsje van kunnen maken. De trainees die mee waren kregen ook nog gratis mango’s mee.

Daarna gingen ze naar een paar supermarkten om nog wat andere spullen te halen. Toen dat klaar was ging Tina naar een terras en hadden de trainees even de tijd om rond te kijken in het stadje samen met Hanna.

Op het moment dat we terug kwamen was de rest van de groep ook druk bezig met hun interships.

Jeske liep bijvoorbeeld mee met de stuurman, daar hebben ze eerst een paar veiligheids-checks gedaan. Ook was de boot aan het krabben (dat het anker niet meer op zijn plek licht en de boot verplaatst), dus moesten we de boot snel naar een andere plek verplaatsen.

Na de internships hadden we avondeten. Dit was een heerlijke pasta. Daarna waren er geen activiteiten meer en heeft iedereen zijn eigen ding gedaan. Sommige mensen gingen spelletjes spelen, anderen gingen op het dek chillen of een film kijken.

Groetjess Jeske en Janna