Snorkelen tussen inktvissen, roggen, kreeften, vissen en schildpadden!

Blog 17 januari 2021

We zijn vandaag voor anker gegaan in Tobago Cays. Hier gingen we aan land om onze lazy day op het strand door te brengen! Na het ontbijt hadden we Happy Hour vervroegd gedaan zodat we daarna meteen weg konden. Vandaag hadden we geen zelfstudie en geen sailtrainingen, dus we konden de hele dag aan het strand liggen en veel snorkelen.

Toen we vanaf de boot getenderd waren naar het eiland gingen we ook meteen snorkelen omdat we allemaal zo excited waren. Dat was niet voor niets, want gelijk in het water zagen we schildpadden tussen het koraal. Bijna iedereen heeft wel minstens twee uur in het water gelegen om te kijken naar het zeeleven. Een inktvis, een rog, kreeften, en talloze kleurrijke vissen zwommen om onze oren heen.

Tobago Cays is een onbewoond eiland. We waren het er allemaal over eens dat het er net uitzag als een reclame voor een reisbureau. Een helderblauwe zee met witte stranden en heel veel palmbomen. Wat wil je nog meer! Vanaf het strand ging er een pad omhoog naar de top van de berg op het eiland. Van hier was het uitzicht adembenemend. Zeker met de prachtige zonsondergang.

’S Middags gingen we terug naar de Wylde Swan om onze slaapzakken te halen. We gingen namelijk overnachten op het eiland! Voordat de crew ons aan ons lot overliet gingen we met zijn allen barbequeën. Het was super lekker en we hebben genoten. We hadden zelfs nog zelfgemaakte marshmallow’s die ook enorm lekker waren. Na het eten werd het tijd om een slaapplek te fiksen. We besloten op het strand te gaan liggen. We hadden een zeil aan een paar palmbomen vastgemaakt om ons droog te houden. De rest van de avond spendeerden we met raadsels, spelletjes, gitaarmuziek en heel veel gezelligheid.

De volgende ochtend bleek het dat het zeil ons iets minder droog hield dan verwacht. We werden wakker door een lekkere Caribische stortbui. Het was wel een opluchting dat we ’s nachts niet waren opgegeten door het leger van heremietkreeften wat de avond daarvoor op het strand aan het marcheren was. Na de douche en een mooie zonsopkomst werden we weer opgehaald met de tender. Het was een ervaring om nooit meer te vergeten.

Door Janne en Jasper

Extra reis,
dit schooljaar!

We organiseren in 2021/2022 een extra Masterskip reis naar een heel bijzonder gebied. Er zijn nog een paar plekjes vrij!

Ga jij mee dit nieuwe vaargebied verkennen?