Slapen onder de sterrenhemel: een dag om nooit te vergeten

7 januari 2022

Heyy,

In de ochtend werden we vrolijk wakker gemaakt met kinderen voor kinderen muziek. Het ochtendhumeur was aanwezig. Vandaag was het vrijdag en dat betekend, toetsdag! De meeste mensen hadden een toets, dus het was lekker stil aan boord. In de pauze van de zelfstudie hadden we suikerbrood, gemaakt door Tina en Fleur. Vandaag hadden we geluk. We hadden chocopasta en hagelstag bij de lunch.

Tijdens happy hour had Aline haar groepje interior en Eline heeft geholpen. Daarna was het tijd om de spullen te pakken. We hadden nog een snelle trainee meeting over vanavond, want vanavond slapen we op een onbewoond eiland (Tintemare). We werden met bootjes naar het eiland gebracht, maar het droog overbrengen van de spullen was nog een hele uitdaging. Toen iedereen aan land was hebben we even genoten van het uitzicht. We hadden een vroege bbq, zodat we klaar zouden zijn voordat het donker wordt. Na het eten zijn we het eiland gaan verkennen in kleine groepjes. In de loop van de avond is alle crew teruggegaan naar de Wylde Swan. Hun laatste woorden waren: ‘Maak me trots.’ Toen begon de expeditie pas echt.

Rond 8 uur probeerde we een vuurtje te maken. Met behulp van de deo fles lukte het niet helemaal, maar uiteindelijk hadden we toch een mooi vuurtje gemaakt. De rest van de avond hebben we rond het vuur gezeten en gekletst. Laat in de avond hebben een paar nog een avond duik gemaakt. Rond 1 uur lag bijna iedereen te slapen. Voor de ene was er iets meer nacht rust dan voor de ander. Met name door de ratten werden een paar mensen wakker gehouden.

Ondanks alle hectiek hebben we heel erg genoten van het mooie eiland, het schelpen zoeken en gezellig met zijn alle zitten. Het toppunt was het slapen onder de sterrenhemel. Het was een dag om nooit te vergeten.

Groetjes Eline en Aline

Extra reis,
dit schooljaar!

We organiseren in 2021/2022 een extra Masterskip reis naar een heel bijzonder gebied. Er zijn nog een paar plekjes vrij!

Ga jij mee dit nieuwe vaargebied verkennen?