Sinterklaasblog: de gekste cadeautjes

Voordat we uit Nederland vertrokken was al bekend dat wij Sinterklaas op de Noorderlicht zouden gaan vieren. We hadden van tevoren met elkaar afgesproken om een dobbelspel te gaan doen, dus iedereen had een leuk cadeautje gekocht. Wij vierden Sinterklaas niet op 5 december, maar een dag later. Een paar dagen voor 6 december hebben we bedacht dat alleen cadeautjes misschien een beetje saai zou zijn, dus toen hebben we lootjes getrokken voor het schrijven van een gedicht. Niet iedereen vond dat idee even leuk, maar later was toch iedereen enthousiast. Sommigen hadden wat moeite met rijmen zonder het online rijmwoordenboek, maar toch heeft iedereen een leuk gedicht geschreven. De crew deed ook mee!

6 december na het avondeten en de afwas was het eindelijk zover. Iedereen verzamelde zich op het achterdek, er werd een leuk sfeerlichtje in het midden gezet, samen met de zak vol met gedichten. Iedereen zat vol spanning te wachten op het eerste gedicht. We gingen van start en 27 gedichten later was iedereen geweest. Wat hebben we gelachen met elkaar! Sommige gedichten waren echt hilarisch. Dat was in ieder geval geslaagd.

Na de gedichten zijn we met de docenten en alle trainees naar binnen gegaan voor het dobbelspel met cadeautjes. Alle cadeautjes werden op een hoop gegooid. De eerste ronde kreeg iedereen een cadeautje te pakken, al was dat niet helemaal eerlijk verdeelt. Zo kon je buurman of buurvrouw een hele stapel hebben en jijzelf maar eentje. Van sommige cadeautjes was het geen verrassing wat erin zat en om de zak met pepernoten werd dan ook hard gestreden. Tijdens de tweede, en laatste, ronde werden alle cadeautjes uitgepakt. Er kwamen de gekste dingen tevoorschijn, zoals de Nederlandse vlag, een neon unicorn-etui en een dinosaurus-ei. Verder was er vooral heel erg veel snoep, dat binnen no-time over de grond lag verspreid. Aan het eind van het spel was iedereen blij met zijn cadeautje en was iedereen moe maar voldaan. Helaas moest toen de bende nog worden opgeruimd, maar met goede samenwerking was het snel klaar en kon iedereen gaan slapen.