Ships takeover: kok en kapitein aan het woord

16 april 2021

Ahoy,

Vandaag begonnen we met de ship’s takeover. Iedereen had er super veel zin in. Romée wordt kapitein en Maddy wordt kok. Maar voor al dat leuke moest er eerst nog gestudeerd worden, morgen zijn de laatste toetsen en daarna kunnen we aan de bak met zeilen.

Romée kapitein:

De hele dag is opgedeeld in 6 stukken. Elke groep moet 2 stukken daarvan wachtlopen. Er zijn 3 groepen dus je hebt de hele tijd 4 uur wacht en dan 8 uur pauze. Je moet ook zeker zorgen dat je tijdens die pauzes gaat slapen. Ik heb wacht van 2 tot 6. Dus ook in nacht… In de avond na het eten moet ik voor een goede nachtrust eigenlijk gelijk gaan slapen, maar dat is best wel jammer want in de avond is het altijd super gezellig.

Maddy kok:

We zijn met z’n 5-en kok geworden, het is best warm in de Gally dus hebben we in shifts gewerkt. Om de hele dag in de keuken te staan is echt warm. Voor de lunch hadden we vandaag brood gemaakt met een spinazie soepje erbij. Voor de avond hadden we lasagne gemaakt. Eerst hebben de jongens (Koen en Martijn) een uurtje gedaan en daarna wij (Roos, Kim en Maddy) weer en zo zijn we de hele dag verder gegaan. Voor 41 personen koken duurt allemaal namelijk net wat langer.