Schrobben aan de swan!

13 april 2021

Hallo beste lezer,

Vandaag mag ik dan eens vertellen over een speciale dag. het begon allemaal gewoon heel normaal met een dagopening door onze hoofddocent Gerrit. Vervolgens was er uiteraard weer een gevalletje van de normale zelfstudie. Dit viel onder de trainees heel goed dus dat was voor ons als docenten natuurlijk heel prettig. Wel werden er diverse toetsen gemaakt dus moest het stil zijn. Na alle hectiek van het nieuws, zoals u waarschijnlijk niet is ontgaan, was het ook fijn dat dat een beetje gekalmeerd was. Hierdoor kon iedereen rustig aan het werk gaan. Dit keer een keertje zonder onderbreking aan het einde. Daarna was het weer tijd voor lunch en Happy Hour. U weet het vast wel dat moment waarop de trainees begeleid door vrolijke muziek aan de schoonmaak gaan. Gezien de nogal aanwezige hitte van de dag is er na het Happy Hour moment een zwem pauze ingelast waarop iedereen even een verfrissende duik kon nemen. Ook konden gelijk alle zeepokken en kleine zeewierplantjes van het schip af worden geschrobd.

Na de korte pauze van zwemmen begon de laatste dag van de interships. De trainees hebben dus weer een middagje meegelopen met een functie op het schip. De engineers gingen direct het water in om de filters aan de onderkant van het schip maar eens te bekijken. De kapiteins en stuurmannen gingen na een korte uitleg aan de kant over de schroef van het schip ook het water in om het van dichtbij te kunnen bekijken. Dit deden ze tegelijk met het schoonmaken van de schroef. Diverse trainees zagen wat barracuda’s zwemmen wat hier en daar een beetje stress veroorzaakte maar dat viel uiteindelijk ook wel weer mee. Na de interships begon de tweede avondactiviteit op rij. Dit was de tweede dag dat we zeeschildpadden gingen spotten in Bloody Bay onder leiding van Roseman, de ranger van Union Island. Ikzelf en nog twee andere docenten gingen ook weer mee als begeleiding in de hoop dat we iets konden zien en Roseman vertelde een mooi verhaal en een hoop informatie over de Leatherback Turtle. Dit zijn zoals u misschien wel weet van die enorme schildpadden van 6 tot 12 feet lang. In deze periode komen die aan land om hun eieren te leggen en dat is natuurlijk super leuk om te zien. Toen we terug liepen zagen we ook nog een slang die een rat aan het verteren was en je zag de vorm van de rat nog een beetje. Dat was ook erg bijzonder. Om de dag echt af te maken is er [het moest een keer gebeuren] iemand in het water gevallen met de poging om van de kleine tender in het grote schip gekomen. Gelukkig kon de desbetreffende persoon er zelf ook om lachen dus dat was erg prettig gezien eigenlijk iedereen spontaan in de lach schoot.

Dit was het weer. Ik zou zeggen haal voor alle trainees hun favoriete eten voor bij het thuiskomen en tot de volgende blog.

De wiskunde docent Stijn