SAMMIE & JELMER | Alarmbellen, een helikopter en water in het schip?!

De trainees aan boord hebben vorige week een les mediawijsheid gehad. Tijdens deze les leren ze over de invloed van de media, en hoe nieuwsberichten (soms) tot verschillende interpretaties en verhalen kunnen leiden.

In eerste instantie schrokken we dan ook best wel toen we deze blog lazen! Gelukkig bleek het de les mediawijsheid te zijn die zijn vruchten had afgeworpen.

Lesje mediawijsheid

Dit is een niet waargebeurd verhaal

We voeren net uit Lerwick.

Na 2 uur varen wilde de kapitein gaan slapen, maar toen hij in zijn cabin aan kwam stond zijn cabin helemaal onderwater door een lek in de waterleiding. Alle alarmbellen gingen af en de coastguard kwam al snel ter plaatse met een helikopter. De helikopter bleef om het schip heen cirkelen en dropte allemaal mannen op het schip om de kinderen te redden. Die kinderen waren namelijk door het hele schip verstopt omdat zij verstoppertje aan het spelen waren. De kinderen lagen nog onder luiken en rekken, terwijl het schip zonk. 1 trainee (aka Jelmer Boonstra) was onvindbaar, hij was zo goed verstopt dat niemand hem kon vinden, dus moesten ze hem helaas achter laten…

Hoe de dag er werkelijk uit zag

We voeren Lerwick uit en na een halfuur kwam de coastguard (met een helikopter) even gedag zeggen op het schip. 1 man werd op het schip gedropt en na 5 min alweer opgehaald. Het was een oefening. Terwijl de coastguard op het schip kwam was er een lekje in de boiler in de cabin van de kapitein, maar dat werd al snel weer gefixt door onze geweldige engineers Pim en Chris. Tot slot gingen we verstoppertje spelen over het hele schip en Jelmer had overduidelijk gewonnen.

Good day mates,

Sammie Warlich en Jelmer Boonstra.