Samenwerken is van belang!

9 januari 2022

Hoi,

Vandaag werden we uitgerust wakker na de lazy day. Helaas betekende dat ook dat de zelfstudie weer kon beginnen…

We hadden een aantal uur hard gewerkt en mochten gelukkig iets eerder stoppen zodat we nog even konden zwemmen. Na het zwemmen hebben we dan ook heel lang in het gibnet gelegen. Om 12:00 was het eindelijk tijd voor de lunch. Daarna ging happy hour weer van start; het dek werd geschrobd, de keuken en de mainhold werden schoongemaakt en opgeruimd en het afval werd gescheiden. Verder moest de extra groep een hygiƫne inspectie doen.

Nadat de boot weer helemaal netjes en schoon was werden de zeilen weer gehesen en konden we vertrekken van Tintamarre. Dit keer gaan we een tocht maken van een week. We gaan een rondje zeilen, zullen langs allerlei eilandjes komen en we gaan varen over een grote ondiepte van Saba. We moesten verzamelen op het dek en werden in groepjes verdeeld, 3 verschillende. Elke groep kreeg een zeil aangewezen en moest zelf bedenken hoe je het zeil zou gaan hijsen. Wij deden het main stay sail. Doordat je het samen als groep moet doen, leer je veel van elkaar. Samenwerken was hier erg van belang.

Toen we klaar waren met het hijsen van de zeilen kregen we een 4 uurtje, dus een koekje en limonade. Verder hadden we tot het avondeten gewoon vrije tijd en zat iedereen dus gewoon te chillen in de mainhold of buiten.

Na het eten, rond 7 uur gaf onze docent Petra een interessante presentatie over slavernij in het Caribisch gebied.

Dat we weer onderweg waren betekende ook dat de sailwatches weer zouden beginnen. Na onze sailwatches was voor ons de dag voorbij en gingen we dus lekker slapen.

Groetjes,

Silke en Marili

Extra reis,
dit schooljaar!

We organiseren in 2021/2022 een extra Masterskip reis naar een heel bijzonder gebied. Er zijn nog een paar plekjes vrij!

Ga jij mee dit nieuwe vaargebied verkennen?