Saint-Vincent en de Grenadines, Union Island en Dominica

Olaaaa, welkom bij de blog van Vela en Jil!!

Zaterdagochtend zijn we aangekomen bij Bequia, Saint-Vincent and the Grenadines. Bequia hoort bij Saint-Vincent and the Grenadines en is een erg toeristisch eiland maar echt prachtig. Om dit eiland te bekijken hebben we een korte hike langs de kust gedaan. We begonnen in een dorpje waar we vervolgens langs en over het strand liepen, over een berg en op stenen door het water. Na de hike hebben we vrije tijd gekregen om in het stadje naar allemaal winkeltjes te gaan. Iedereen ging helemaal los, eten, drinken, armbandjes, magneetjes en Hawaii-blouses. Iedereen was ook druk bezig met het oefenen van hun afding-kunsten, maar ondanks onze economische skills zijn de meeste Caribische dollars achtergelaten in ruil voor alle souvenirtjes.

 

Zondagochtend zijn we vroeg vertrokken naar Union Island, al om 5 uur stonden de eerste trainees op het dek om de zeilen te hijsen! Het was maar een aantal uurtjes varen, dus we arriveerden rond 12 uur. De andere 15 trainees die niet hadden geholpen met vertrek, werden nu aan het werk gezet. Zondag is dan wel lazy day, maar zo lazy was het niet, eerst de ochtend druk bezig met de zeilen vervolgens happy hour en daarna snel naar het eiland om daar met heel veel spullen te gaan snorkelen en een dansles van Kim en Dianne. Om 4 uur kwamen de tenders met crew en barbecuespullen naar het eiland. We hebben 3 keer moeten verplaatsen met al onze spullen, omdat we volgens de lokale bevolking in een private property omgeving zaten en daar stond een hoge boete op. Dus we trokken met 50 personen over het strand met allemaal spullen naar de andere kant van het strand, want daar mocht het wel. Het was een erg gezellige middag met iedereen! Om de perfecte dag nog perfecter te maken hadden we ook nog een jarige jet mee: EMY 16!!!

Maandag begon de week weer met zelfstudie en internships. De ene helft had ’s ochtends zelfstudie en de andere helft internships en in de middag draaide dit om. In de ochtend hebben we het hele schip klaargemaakt om te vertrekken naar Dominica. Kort na de lunch werd de motor aangezet en later de zeilen gehesen, op naar de eco-lodge op Dominica!
Wij voelen ons trouwens erg smarrig (Fries woord voor vies), de watermaker werkt niet meer zo goed… We stinken en onze was ook, daarnaast zijn onze bordjes ook kaulo smarrig, omdat we met zout water moeten afwassen. Verder hebben we het erg naar ons zin op de Wylde Swan!

Heel veel groetjessss Vela en Jildou