Sailtraining in een tropische regenbui

24 februari 2021

Hoi hoi!

Vandaag begon de dag met de laatste keer zelfstudie voor de toetsdag. Na de zelfstudie werd aan ons een spel uitgelegd: het moordspel. Dat houdt in dat iedereen 3 kaartjes krijgt, 1 met de persoon, 1 met het moordwapen en 1 met de locatie. Iedereen, inclusief crew doet mee. Het spel kan een aantal dagen duren en je moet constant op je hoede zijn, tijdens de lunch was iedereen daarom ook erg oplettend en er werden zelfs al de eerste moorden gepleegd!

Na de lunch was het tijd om de zeilen weer te hijsen en te vertrekken uit Saint Vincent. Er stond deze keer veel meer wind dan de laatste keer, wat er voor zorgde dat we in een keer heel snel en heel schuin gingen. Dat was heel leuk, maar ook wel een beetje spannend. Ondanks dat we dus ook meer bewogen, hadden gelukkig heel weinig mensen last van zeeziekte, dus dat was heel fijn!

Toen we eenmaal aan het zeilen waren, begon het leukste uurtje van de dag weer, namelijk happy hour! Isa had vandaag de taak om deck te doen en Felice moest interior schoonmaken.

Hierna kregen we sailtraining van Titouan, de bosun. Tijdens de uitleg kwam er even een tropische regenbui over ons heen, dus iedereen was zeiknat. Toch ging de uitleg door, ook al stroomde het krijt van het dek af.

’s Avonds aten we super lekkere lasagne, gemaakt door onze favoriete koks, Anne en Koen! Felice had wacht van 18.00 tot 20.00, dus ging ze met haar groepje op het achterdek eten. Na haar wacht was het tijd voor Isa’s wacht, van 20.00 tot 22.00. Tijdens deze wacht gingen we gijpen en toen de wacht was afgelopen, konden we snel onze bunk in duiken.

Sea you later,

Isa en Felice