Roerloos verloren

17/11/2022

Een (abnormale) dag uit ons logboek

We begonnen de dag zoals gewoonlijk, maar tijdens het ontbijt vertelde onze kapitein Tsjerk iets ernstigs: “Het Noorderlicht is onbestuurbaar geworden.” De reden: de as van de schroef was verschoven en tegen het roer aangekomen waardoor zowel de motor als het roer niet meer te gebruiken waren. “Ofwel we zijn aan het dobberen op de Atlantische Oceaan.” We schrokken hier natuurlijk allemaal enorm van, maar hadden wel vertrouwen in de bemanning doordat ze ons een veilig gevoel gaven. Ondertussen was het kantoor in Nederland al druk bezig een sleepboot te regelen om ons naar Lissabon te brengen.

We vervolgden de dag met de zelfstudie en kregen een sailtraining van sailor Hannah. Hannah stelde voor een knutselwedstrijd te houden wie het mooiste schip kon tekenen én versieren waar iedereen voor openstond. In de namiddag kregen we een nieuwe update: De sleepboot kon niet naar ons toekomen we zaten namelijk -/+ 55 mijl van de kust af. De enige andere oplossing was om door te dobberen naar de kust van Lissabon waar we dan 48 uur over zouden doen…

Terwijl wij gezellig met zijn allen de film ICE AGE 3 keken, kwam Tsjerk met de 3de update, het kantoor had een schip gevonden dat wel in staat was om ons op te halen! Het zou zelfs vannacht nog vertrekken en ons dan rond zonsopkomst bereiken. We konden gerust gaan slapen en mochten morgen zelfs uitslapen vanwege Lazy day!