ANNELOES&JET: Reis 5 van start: plannen genoeg!

28-6-2020, Anneloes & Jet

Gisteren kwam iedereen aan boord, door Corona net wat anders: allemaal om de beurt. Hierbij kwam ook gelijk een temperatuur en gezondheidscheck. Toen iedereen, hopelijk corona vrij, aan boord was hebben we een kennismakingsspel gedaan en uitgepakt. Dat was toch nog wel even passen en meten om alles in de kist te krijgen.

Toen iedereen zijn of haar plekje ingericht had, is een groot deel van de groep gelijk zout aan de reis begonnen door in de haven te zwemmen. Gelijk salto’s vanaf het dek en snel terug naar de boot zwemmen toen er een groot schip de haven in kwam. Met niet genoeg water om allemaal direct uitgebreid te kunnen douchen, zijn we allemaal al in de zee stemming.

Na te hebben opgewarmd bij het eten zijn we gelijk uitgevaren om de nacht door te brengen voor de kust van Terschelling. Met het vertrek konden een hele hoop trainees direct al helpen. Tijdens het varen hebben we een spel gedaan om te bespreken wat belangrijk is aan boord: Gezelligheid, genoeg rust en lekker eten bleken de hoogste prioriteit te hebben. Ook kwamen er een hoop leuke plannen uit: in de mast en in het jibnet klimmen; een vis vangen en opeten; (onder de boot door) snorkelen en doorvaren naar Cuba.

Na nog wat op het dek te hebben gekletst en naar de zonsondergang te hebben gekeken, werd het toch wel tijd om te gaan slapen. Voor veel toch wel een beetje wennen door het gerol door de golven en door de zoektocht naar het lichtknopje. Het bijtijds gaan slapen was wel nodig, want ook al is het zondag, alsnog om 7:00 ontbijt. Na de eerste ochtend zelfstudie is het nu tijd voor de scheepsoriëntatie om bekend te worden aan boord en verder wachten op het moment dat we verterekken.

 

Groetjes,

Anneloes en Jet