Pitch vanuit de mast

Heyhoi, hier is dan alweer de nieuwe blog.

De afgelopen twee dagen was de shiptakeover (27-28 februari). Tijdens de shiptakeover had iedereen een andere taak. Er waren allemaal verschillende, superleuke beroepen die we helemaal zelf konden uitoefenen tijdens deze dagen. Om een beroep te doen, moest iedereen zelf een pitch doen voor de crew. Voor het eerst is er een rigger mee aan boord. Een rigger is vooral bezig in de mast en de functie is heel breed. Goos had een hele bijzondere pitch als rigger vanuit de mast. Alle pitches waren super grappig en de crew kon er echt van genieten.

Op basis van je beroep, had iedereen een shift van 6-8 uren op een dag. Inclusief de night shifts! Best wel intensief dus maar vooral heel leuk! We vertrokken zondag 26 februari van Domincia richting Tintemarre. Maandag was de eerste gehele dag van de shiptakeover. Iedereen was super druk bezig en heeft heel veel geleerd. Helaas stond er niet zo veel wind waardoor we niet heel snel gingen. Hierdoor werd het zelfs nog spannend of we Tintemarre zouden halen. Tijdens mijn (Ilse) nachtshift ging rond 5uur het brandalarm plotseling af. De ventilator in de aft was doorgebrand. Maar dankzij de brandoefeningen, verliep alles soepel en snel en kon dus iedereen (behalve degene die shift hadden) best snel weer op bed.

Dinsdag ging minstens zo goed. We konden eindelijk de course (voor de winds zeil) hijsen. Dit was heel bijzonder want het is een super groot zeil en we hadden hem nog nooit eerder gebruikt deze reis. Deze twee dagen hebben ook nog walvissen gezien! Dat vonden we echt bijzonder. Als 10uurtje had het galleyteam heerlijk bananenbrood gebakken. Helaas doen de toiletten het niet altijd aan boord, maar de engineers (waar ik, Else, ook deel van uit maak) zijn elke dag druk bezig om ze te repareren. We hebben nog een paar leuke dagen in het vooruitzicht voordat we naar huis gaan dus we gaan nog even lekker genieten!

Groetjes van Ilse en Else