Overstag en gijpen

Hoi!

Mijn naam is Lianne en ik ben de Interior Manager aan boord. De kapitein noemt mij ook wel ‘the boss of the inside’. Eigenlijk zorg ik ervoor dat alles een beetje netjes en leefbaar blijft en ik organiseer natuurlijk het leukste uurtje van de dag: Happy Hour.

Na het ontbijt gingen de trainees weer aan de zelfstudie en mocht de crew spelen met het schip door het mainsail te hijsen! Dat was de eerste keer deze reis. Na bijna drie weken werd het ook wel tijd om die grote lap omhoog te halen.

De afgelopen dagen gingen we fysiek niet alleen heen en weer, maar ook op de kaart gingen we erg heen en weer. Dit was natuurlijk erg gunstig om goed te oefenen met gijpen. Met zo’n groot schip is gijpen makkelijker om te doen dan om overstag te gaan. Je hebt daar namelijk veel snelheid voor nodig om die draai te kunnen maken. Als we overstag willen gaan, lukt dat vaak binnen drie keer (drie keer is scheepsrecht toch?). Na al dat gijpen was vandaag dan eindelijk de dag dat we overstag gingen. Na Happy hour hadden de trainees sailtraining en hebben zij ervoor gezorgd dat we in één keer overstag gingen!

Tijdens de navigatie les moesten ineens bijna alle zeilen weer naar beneden, omdat het weer ineens erg veranderde. Helaas moest ook het mainsail weer naar beneden. Maar niet getreurd, want Koen en Ole hadden weer een heerlijk gerecht voor ons bereid waar we van konden genieten na hard werken in de regen.

Groetjes vanaf de Caribische zee,

Lianne

 

Extra reis,
dit schooljaar!

We organiseren in 2021/2022 een extra Masterskip reis naar een heel bijzonder gebied. Er zijn nog een paar plekjes vrij!

Ga jij mee dit nieuwe vaargebied verkennen?