Oudjaarsdag!

Het is nieuwjaarsavond. Het beloofd een feestje te worden! Het is tijd voor een blog van Mirthe en Timo

Deze dag begonnen we met een zelfstudie, waarna we een happy hour hadden. Tijdens happy hour zijn we door gevaren dichtbij Tobago Cays. Daar hebben we een tijdje stilgelegen. Aan het begin van de middag was er nog even sailtraining. Rond 16 uur is de top 200 gestart, iedereen moest 5 nummers van de server in deze lijst zetten en die is toen uiteindelijk afgespeeld, tijdens deze top 200 was er een kleine spelletjesmiddag.

Steven had allemaal spelletjes uitgeprint en klaargelegd voor iedereen. Ook is er een hele planning door de trainees zelf gemaakt voor de lazy day. Na het eten begon iedereen vooral met klaarmaken voor ons blauwe themafeest. Iedereen had iets met blauw of glitter aan, lampjes werden nog opgehangen en de muziek stond al aan. Aan het begin van de avond hadden we een pubquiz, dat waren algemene vragen, maar ook vragen over de boot zelf. Niet alleen de trainees deden mee, maar ook de crew, wat het wel iets makkelijker maakte. Voor het spel had iedereen een eigen naam bedacht voor hun team en er waren 3 rondes. Uiteindelijk hadden de mensen die hadden gewonnen een prijs, dat waren de sterretjes voor middernacht.

Na de pubquiz werd er vooral muziek gedraaid, ook kwam eten wat was klaargemaakt op het dek voor iedereen, crew zat alles te vieren op het achterdek. Toen het iets voor 12 uur was kwam iedereen bij elkaar op het main deck en hebben we met z’n allen afgeteld’. In de verte was er zelfs wat vuurwerk te zien en natuurlijk hadden we zelf de sterretjes nog. Tijdens deze nacht was er alsnog ankerwacht, alleen begon dat eigenlijk pas om 3 uur aangezien de crew nog op het achterdek zat.

Na 12 uur zijn snel wel mensen gaan slapen, want iedereen begon wel moe te worden, ook hadden sommige ’s nachts nog wacht. Gelukkig kon iedereen wel wat gaan uitslapen want de volgende dag was lazy day.

Mirthe en Timo