Operation Main Sail

16 december, 2020

Ahoy!

Vandaag weer een nieuwe dag aan boord van de Wylde Swan. De dag begon zoals iedere andere dag met een heerlijke ontbijt van Tina en Ole. Waar Marlies nog de laatste boterham met hagelslag kon bemachtigen, moest Marloes toch echt geloven aan twee boterhammen met abrikozen jam. Dat krijg je ervan als iedereen zijn ontbijt iets té rijk belegd, want de pindakaas, chocopasta, aardbeien jam en hagelslag zijn nu definitief op!

Nadat de afwas was gedaan, was het tijd voor de laatste loodjes zelfstudie. Acht trainees waren al volledig klaar met het schoolwerk, maar wij moesten nog even doorstrijden. Gelukkig werden we regelmatig onderbroken, want er waren belangrijkere zaken te doen. Het Main Sail moest worden gehesen! Aangezien de lier (tijdelijk) kapot was, moest alles met de hand worden gedaan en dat is nogal een klus. De groep werd in tweeën verdeeld en het hijsen kon beginnen! Als beloning voor ons harde werk, hadden Tina en Ole heerlijke havermout appel koekjes gebakken.

Na een heerlijke lunch en een warme happy hour kon het zonnebaden weer beginnen. Het dekbaden werd al snel iets te warm en veranderde in een watergevecht. Ook hadden de leraren weer het zwembadje herbouwd. Zoveel mogelijk mensen probeerde te profiteren van dit heerlijke zwembad. Het was een gezellige boel met de kapitein, leraren, crew en vele trainees. Iedereen dacht dat er niemand meer bij paste, maar de recordpoging werd uitgebreid. Marloes werd toch nog nummer 20, gevolgd door Marlies als 21ste.

Vervolgens kon het bootje bouwen weer beginnen. Het was de laatste bouwdag voor de grote race bij Sint Maarten. Halverwege werden we onderbroken door de leraren met een spannende mededeling. De teams en taken voor de ships takeover werden bekend gemaakt! We kregen beide onze eerste keuze. Marlies is nu officieel stuurman aan boord en Marloes bosun.

Tijdens onze wacht had de kapitein besloten dat we verder gingen varen op de motor wegens de dramatisch zachte wind. Toen we allemaal klaarstonden om topsail naar beneden te halen, vond kapitein Tsjerk het zeil toch wel mooi staan. Uiteindelijk hadden we besloten om het topsail te strijken en hijsen als oefening. Helaas heeft dit wel een extra lading met blaren veroorzaakt. Na onze wacht gingen we allemaal op tijd slapen, want morgen is een speciale dag. DE SHIPS TAKEOVER!!!

Joe joe,

Marlies & Marloes

Extra reis,
dit schooljaar!

We organiseren in 2021/2022 een extra Masterskip reis naar een heel bijzonder gebied. Er zijn nog een paar plekjes vrij!

Ga jij mee dit nieuwe vaargebied verkennen?