Op sleeptouw

Zoals jullie waarschijnlijk gelezen hebben in één van de andere blogs, hadden we pech met de boot. De schroefas was naar achteren geschoven waardoor we stuurloos waren. Om alles weer recht te zetten, moesten we naar het land. Omdat we onszelf niet terug konden sturen, moesten we gesleept worden.

Het Masterskip kantoor had al snel een sleepboot voor ons geregeld en we werden na een dag dobberen op zee opgehaald. De sleepboot haalde ons rond de lunch op en de volgende ochtend werden we wakker met uitzicht op Lissabon.

Na een flinke tijd op zee was het fijn om weer iets van de bewoonde wereld te zien. Wij (Mare en Merlinde) vonden het zeker niet een straf om naar Lissabon te gaan, maar we vinden het wel jammer dat we hierdoor tijd zijn verloren en daardoor andere excursies moeten missen. We werden ’s middags opgehaald bij de haven, nadat we een happy hour hadden gehad om alles schoon te maken.

Met busjes werden we naar ons nieuwe onderkomen gebracht; een enórm huis midden in Lissabon. Het was wel weer even wennen om aan land te zijn; ineens wiebelt niet alles meer en blijf je stilliggen in je bed. Gelukkig had niemand echt last van zeebenen.

Na een wandeling door de stad met zonsondergang, hebben we met z’n allen een heerlijke pizza gegeten. Aan het eind van deze lange dag had iedereen zin om in de heerlijke bedden te slapen.

Groetjes,

Mare en Merlinde