Op een onbewoond eiland

6 maart 2021

Zoals gewoonlijk was er weer een wacht van 4.00 tot 6.00, ik en Jikke klommen na de wacht die we samen met Beer deden bovenin de mast. Het heeft namelijk niet zo veel zin om nog te gaan slapen omdat je al om 6.45 wakker wordt gemaakt door een liedje wat in dit geval ‘’wake me up before you go go’’ was. Er was brood bij het ontbijt dus iedereen werd blij wakker.

Zelfstudie was best wel saai omdat er al veel mensen klaar waren met al hun werk voor de rest van de week. Na happy hour kregen we uitleg van Anne over EHBO omdat die waarschijnlijk die aankomende avond we nodig zouden hebben. Na de uitleg gingen we spullen inpakken en even later voeren we naar Tobago Cays waar we zo snel mogelijk een soort van onderdak probeerden te maken omdat het bijna donker werd. We aten pasta wat best te doen was. Na het eten ging een deel van de groep nog zwemmen wat ons wat te koud leek. Marianne had aan de andere kant van het eiland een paar strandstoelen gevonden die we naar het kamp hadden getild, de rest moest op de grond slapen.

Er kwamen nadat de zon onderging ineens heremietkreeften het strand opgekropen, het waren er niet een paar maar wel honderden… je kon geen stap zetten of je stapt al op die vervelende kreeften. Helaas waren kreeften niet de enige dieren waar we ons druk over moesten maken. Er kwamen een soort van hele grote ratbeesten genaamd Bossums het bos uitgelopen. Iedereen was bang voor die beesten maar er is gelukkig niemand opgegeten. Om 00.00 vierden we Veerle’s verjaardag en daarna viel iedereen langzaam in slaap.

Jort en Emir

Extra reis,
dit schooljaar!

We organiseren in 2021/2022 een extra Masterskip reis naar een heel bijzonder gebied. Er zijn nog een paar plekjes vrij!

Ga jij mee dit nieuwe vaargebied verkennen?