One big galley party!

Hallo wij zijn Hanne en Alana en wij zijn trainees van de reis, Oceans and Islands op de Reade Swan

Met dit avontuur zijn we al 4,5 week mee. Natuurlijk is er in deze tijd veel gebeurd, noordericht gezien, verstopte wc’s en natuurlijk heel veel zeilen. Zeilen is super tof maar er zijn wel veel dingen voor nodig, stuurman, kok, matroos, machinist, kapitein en nog veel meer. Om ons (de trainees) te laten voelen en zien wat nou echt nodig is om een boot te kunnen runnen doen wij internships, om met een van deze functies een diepere blik te krijgen.

Wij hadden gekozen voor galley (keuken) met Tim. Misschien denkt u: huh hoezo keuken je bent toch meegekomen om te zeilen? Dat is zeker waar, maar de meeste mensen vinden het heel normaal dat er maar altijd eten voor ons klaar staat terwijl daar heel veel tijd en voorbereiding voor zit.  Hierdoor waren wij erg benieuwd om wat we allemaal moesten doen om op tijd een lekkere maaltijd op tafel te hebben.

Eerst begonnen we met een planning maken. Wat gaan we doen en welke dingen hebben we nodig.

Het plan voor de eerste dag was:

  • 4 oclocky maken
  • Avondeten maken

Het was rijst dag dus we gingen bedenken wat we met de rijst zouden maken. Na even denken hadden we besloten op rijst met sticky kip en groente te maken super lekker! Maar dan heb je het recept maar nog niet de benodigdheden voor 25 personen. We gingen de bilge in om de ingrediënten te pakken. Hierna werd de muziek lekker aangezet en leerde we hoe we het best en veiligst konden snijden.

In de avond gingen we met Rinske (deckhand) een suprise onfbijt voor Tim voorbereiden. Wij en Julie gingen het pannenkoekenbeslag maken, dit was best veel werk want we moesten er 50 maken. Iedereen stond nieuwsgierig te kijken voor de deur. De dag daarna zijn we om 6.00 opgestaan en hebben we met z’n vieren 2 uur lang pannenkoeken en wentelteefjes gemaakt. iedereen was erg verbaasd en enthousiast.

De tweede dag van de internship kregen we veel vrijheid van wat we mochten maken. Op de boot eet je natuurlijk minder zoet dus ons leek het leuk om een taart te maken. Tim was (zoals altijd) erg enthousiast. We begonnen met de taart te maken en de dolce de leche, een soort caramel. Toen gingen we ze mooi opmaken eerst een plakje cake daarna maakte Tim een slagroom quenelle tegen de slagroom een aardbei en topte het met een drizzel van dolce de leche echt culinair dus😉.

Ook hebben we meerdere keren brood gebakken. Dit is makkelijker dan wij dachten, en Amy zei zelfs dat ons brood het mooiste brood tot nu toe was.

Dat was onze ervaring met de galley party!

Groetjes Hanne en Alana xx