Noorderlicht: check! Zeearenden: check! Sneeuwhaas: check!

Beste mensen van het goeie leven,

Hier weer eventjes een nieuwe blog van de Reade Swan! 19 maart was onze laatste dag in het plaatsje Lødingen en na Happy Hour hadden we Sailtraining. We hebben een aantal knopen gemaakt en de namen van alle onderdelen op het schip geleerd. ’S Avonds mochten we naar de supermarkt in het dorpje om snoepjes in te slaan. Daarna had Rob een leuke filmavond georganiseerd.

De volgende dag zijn we weer verder gevaren. Onze eerste echte keer op de hoge golven hebben we overleefd, maar niet zonder zeeziekte De eersten begonnen al na een paar minuten te barfen, ook de docenten wisten niet wat ze meemaakten. Hanne heeft 20 maart daarom tot Nationale Barfdag verklaard. Het gekke was, dat sommigen helemaal geen last hebben gehad van de zeeziekte.

Anke is door een van de hoge golven heel hard op haar rug gevallen en we zijn toen naar het dichtstbijzijnde dorpje gevaren, zodat ze naar het ziekenhuis kon gaan. Gelukkig gaat het nu weer goed met haar! Elk nadeel heeft zijn voordeel, want dit dorpje bleek echt waanzinnig mooi te zijn. We zijn in vrije middag, nadat iedereen weer een beetje van de zeeziekte bekomen, nog een supermooie wandeling gaan maken. We zijn over bruggetjes en strandjes gelopen en hebben de zonsondergang gezien. Toen we terug naar de boot liepen, hebben we ook nog een sneeuwhaas gezien, supergaaf! Na het eten zijn we op een steiger in helderblauw water gaan liggen en hebben we het eerste Noorderlicht gezien. De volgende ochtend zijn we met een paar trainees extra vroeg opgestaan om de zonsopgang te bekijken.

Elke dag zijn er twee trainees die samen met Tim (onze kok) het eten klaarmaken. Je leert dan hoe je moet koken op een bewegende boot, dat is wel eventjes wennen. Vandaag waren dat Hanne en Valérie die Macaroni met gehakt hebben gemaakt. Maandag zijn we rond 11:30 weer gaan varen en dit keer heeft niemand overgegeven! Er waren ook nauwelijks mensen zeeziek, dus dat is heel erg fijn! We maakte een tussenstop in Trolfjord, daar hebben we in een dingy (een motorbootje) gevaren, terwijl er zeearenden boven onze hoofden vlogen.

In de avond kwamen we aan in het stadje Melbu en onderweg hebben we voor iedereen (ook de crew) armbandjes gemaakt.

Dinsdag 22 maart was onze eerste Lazy Day. Je mag dan kiezen of je wilt ontbijten om 08:00 of wilt uitslapen tot uiterlijk 12:00. Na de lunch werd er een wandeltocht georganiseerd door Martine (onze biologie docent) of je mocht zelf het stadje Melbu ontdekken. Het was niet zo lekker weer dus we hebben in de middag de sailmail naar onze ouders geschreven. ’S Avonds mocht je kiezen of je in het stadje wilde eten of thuis op de boot, we hebben toen met zijn allen in een restaurantje pizza gegeten. Terug op de boot was er een leuke party op het dek.

Heel veel liefs Iris en Lara!!