Na regen komt zonneschijn

4 maart 2021

Deze dag begon als een grote teleurstelling, maar eindigde in één van de beste dagen tot nu toe. We werden namelijk wakker met regen. De hele nacht (en dus tijdens de sailwatches) had het al gepleurd. Daar werden we best chagerijnig van. Tijdens de zelfstudie en toetsen zaten we met zijn allen binnen, dat was gelukkig wel heel gezellig. Het plan was om in de middag te snorkelen en ’s avonds te barbecuën en te survivallen op het eiland. Helaas kregen we vanwege de regen te horen dat het feest niet door zou gaan…

Opeens brak toen het zonnetje door tijdens happy hour. De lucht was weer strakblauw en het snorkelen kon doorgaan! We gingen in tenders naar Tobaco Cays, waar we tijdens het zwemmen super veel dieren hebben gezien: levend koraal, eagle ray, porcupine fish, maanvis en een haai. Ook hebben we gezwommen met zeeschildpadden!

Na het snorkelen hebben we ons nog vermaakt met strandspelletjes en met zonnen onder de palmbomen op het witte strand. Langzaam zakte de zon al weg, en Koen en Anne (chefs) waren al begonnen met barbecuën. Het rook superlekker, maar het smaakte nóg beter. Het absolute hoogtepunt: we kregen allemaal een blikje Cola en marshmallows. Naast ons waren drie Amerikaanse dametjes aan het eten, en we zijn met zijn allen beste vrienden geworden. We hebben zelfs onze instagrams uitgewisseld. Na zonsondergang zagen we nog een grote possum. Waarschijnlijk gaan we binnenkort alsnog survivallen op dit eiland, we kunnen echt niet wachten. Zo bleek uiteindelijk dat onze dag toch niet in het water gevallen was.

Superveel groetjes van ons allemaal!

Reinder en Rachel

Extra reis,
dit schooljaar!

We organiseren in 2021/2022 een extra Masterskip reis naar een heel bijzonder gebied. Er zijn nog een paar plekjes vrij!

Ga jij mee dit nieuwe vaargebied verkennen?