Lijnen leren en Jackfruit eten

25 februari 2021

Hoii, Twan en Liselotte hier.

Vandaag (donderdag) was de toetsdag. Na het ontbijt was er nog kort even tijd om voor te bereiden maar daarna moesten er toch echt wat toetsen worden gemaakt. Gelukkig had de kapitein geregeld dat de Wylde Swan in rustig water lag dus er was geen last van zeeziekte of golven. Nadat je klaar was met je toets was je vrij of mocht je verder met je zelfstudie als je wilde.

Na Happy Hour had de scheepskok nog een leuk klusje voor ons, we mochten namelijk al het eten aan boord gaan optellen en opschrijven. Dit was voor sommige mensen minder fijn omdat er eten onder hun bunk ligt en daarom hun hele matras eruit moest worden gehaald. Aangezien er heeeel veel eten aan boord is zijn we hier best lang mee bezig geweest, we hebben wel vijf verschillende soorten knakworsten lopen tellen.

Toen iedereen hun bunk weer op orde had gemaakt was het tijd voor de volgende groepsactiviteit, we gingen onszelf beter leren kennen. Dit deden we door in te vullen hoe erg we het eens waren met sommige stellingen. Het eindresultaat was een mooie roos waarin je persoonlijkheid stond afgebeeld, voor sommigen was dit heel accuraat maar voor anderen niet.

‘s Avonds aten we een groente genaamd jackfruit, een typisch Caribische groente. Jackfruit lijkt erg op draadjesvlees en was erg lekker. Tijdens de sailwatches later in de avond hebben we nog meer lijnen geleerd, als we thuiskomen kunnen we echt geen touw meer zien. Onze quarantaine zit er bijna op dus dan kunnen we excursies gaan doen!

Nu is het tijd om te gaan slapen, welterusten en tot ooit.

Groetjesss Twan en Liselotte.