LEONIE | Witte stranden, palmbomen en gekleurde huisjes

Blog 4 februari Leonie

Heyy allemaal,

We begonnen deze dinsdag een beetje vermoeid want gister was het lazy Monday, wat betekent eindelijk een uurtje uitslapen. Maar we moesten dus vandaag weer lekker om 7 uur opstaan. We hadden als ontbijt cornflakes wat de voor de meeste mensen hartstikke lekker was in vergelijking tot de havermout van gisteren!

Na het ontbijt begonnen we uiteraard aan de zelfstudie om 08:10 tot 12 uur. Daarna moesten we een beetje vaart maken met de happy hour omdat we eindelijk aan land van Carriacou gingen! We hadden er allemaal zin in want vanaf de boot zag het er al heerlijk uit, namelijk met witte stranden, palmbomen en leuke gekleurde huisjes. Voordat we aan land gingen kregen we nog even een korte introductie over Carriacou. Maar ze gaven niet te veel informatie, want we moesten in groepjes van 3 of 4 het eiland gaan ontdekken. We kregen ongeveer 10 korte vragen mee die nuttig waren om wat van het eiland te leren. De vragen gingen dus vooral over het geld, de religie en de taal.

Gelukkig hadden we genoeg tijd om even de vragen te maken en om daarna van het stadje te genieten. Het zou vrijdag Independence Day zijn in Carriacou dus er hingen leuke feestelijke vlaggetjes door de hele stad. Verder waren er plekken met wifi dus kon je even appen met familie en vrienden. Ook waren er genoeg winkeltjes om een souvenir te kopen of een ijsje te halen. Rond half 6 gingen we weer terug naar de boot en was er nog even tijd om af te koelen in het mooie water van Carriacou. Na het zwemmen stond het heerlijke eten van Tina al weer klaar.


We hadden na het eten nog een les van Titouan over de kracht van de wind. Dit duurde niet langer dat een half uurtje. Hierna had iedereen nog wat tijd voor zichzelf en kon je een spelletje doen of een film kijken. De meeste mensen waren moe en gingen vrij snel slapen. Het was dan ook een vermoeiende maar leuke dag. De komende dagen op Carriacou zullen dan ook zonder twijfel geweldig worden.

Dit was dan alweer de blog van 4 februari 2020, dankjewel en doeiii!

Leonie Vergouwen.