Leer nautisch kijken in 5 stappen!

11 mei 2021

Ahoy luitjes!

Wij zijn Tygo en Wessel. Wij zijn expert op het gebied van nautisch kijken, dus vandaag gaan we dat aan jullie uitleggen.

Stap 1: Zoek een plek waar je met 1 been op kunt rusten. Het liefst zet je je been zo dat je knie in een hoek van 90 graden staat.

Stap 2: De hand aan dezelfde kant als de knie die je laat rusten, leg je op die knie.

Stap 3: Zet je rug recht, en doe je kin omhoog.

Stap 4: Je blik moet mysterieus zijn. Er moet weinig emotie af te lezen zijn aan je gezichtsuitdrukkingen. Kijk het liefst net niet tegen de wind in, maar net erlangs.

Stap 5: Wat je met je overige hand doet mag je zelf bepalen. Hoogstpersoonlijk kiezen wij het liefst voor een plek op schouderhoogte, of om te doen alsof je last hebt van de zon (hand net boven je ogen).

Overig: Nautisch kijken is niet alleen een paar stappen uitvoeren. Het gaat erg veel om de overtuiging en de passie. Er moet een soort van macht van afspatten.

Waarom zou je nautisch kijken?

Nautisch kijken heeft vele voordelen. Het straalt uit dat je een leider bent, wat andere delegeren makkelijker maakt. Als Captain is nautisch kijken daardoor één van je belangrijkste kwaliteiten. Ook wordt het werk makkelijker als je nautisch kijkt natuurlijk. Alles is makkelijker als je het doet met overtuiging. Wel moet je eraan denken, dat als je alleen nautisch kijkt naar de wasmachine, hij niet direct aangaat (Tygo was uren vergeten de wasmachine aan te zetten toen zijn was erin zat). Wel hebben lijnen aan boord veel meer de neiging om mee te werken als je ze intimideert door middel van nautisch kijken.

Extreem nautische groetjes,

Wessel en Tygo.

Extra reis,
dit schooljaar!

We organiseren in 2021/2022 een extra Masterskip reis naar een heel bijzonder gebied. Er zijn nog een paar plekjes vrij!

Ga jij mee dit nieuwe vaargebied verkennen?