Lazyday: dit eten we vandaag!

Een ietwat verlate blog over lazyday, vorige week donderdag!

Vandaag was het lazy-day, dus de dag startte wat later dan normaal voor de meesten.

Voor de vroege vogels onder ons stond er een heerlijk ontbijtje klaar, namelijk brood met roerei. Onder het genot van een heerlijk ochtendzonnetje hebben wij dit met alle ontbijters kunnen opeten. De rest lag nog tot het begin van de vroege middag heerlijk in hun nest.

Op lazy-day mogen we kiezen wat we gaan avondeten, dus hebben we tijdens de scheepsraad met z’n allen besloten om pannenkoeken te gaan eten. Om dit realistisch te maken zijn we ’s ochtends om 10 uur al begonnen met bakken. De hele dag hing er een heerlijke pannenkoekengeur door de boot. De mensen die een pauze hadden van het pannenkoeken bakken lagen buiten zelf op het dek te bakken in de zon.  De korte broeken werden uit de kast getrokken want de eerste echt zomerse dag was aangebroken. We zeilen de zon tegemoet.

Voor de lunch stonden er heerlijke broodjes knakworst klaar. Met het goede weer was het happy hour zo voorbij. De hele dag in de keuken staan bleek het in de avond waard te zijn want de pannenkoeken waren super lekker. Nadat we ’s avonds nog wat zeilen hebben gehesen was de dag jammer genoeg alweer afgelopen.

Daphne en Rosa