Laura Dekker op de Wylde Swan

Ahoy! Hier de eerste blog van reis 4 vanaf de Wylde Swan!

Na wat obstakels met de watermaker, het repareren van het brandalarm, het binnenkomen van de stores, uitvoeren van het veiligheidscarrousel en twee veiligheidsdrills (verlaat het schip en brand aan boord) hebben we vanmiddag koers gezet vanaf Marigot Bay (St. Maarten) richting Curaçao. Veel trainees en de crew keken erg uit naar ons vertrek. Inmiddels hebben de eerste trainees al over de reling gehangen en is de echte zeilervaring dus gestart J. Ook van o.a. insta en bereal moest nu echt afscheid genomen worden (waar ik als docent stiekem wel blij mee ben).

Terug naar de drie dagen voor vertrek waarin we ons ook niet hebben verveeld! Uiteraard heeft iedereen na een lange reis z’n bunk ingericht, hebben we de eerste zelfstudies gehad, (namen)spelletjes gedaan, gezwommen en elkaar steeds wat beter leren kennen. Zo ontstonden tijdens de kletskaartenopdracht op de tweede avond al mooie gesprekken onderling. De groep is positief, heeft veel energie en is erg sociaal! Niemand is alleen en veel trainees zoeken elkaar in wisselende samenstelling op.

Dinsdagavond hadden we een leuke verrassing! Laura Dekker lag met haar boot ‘guppy’ vlak naast ons in de baai en heeft bij ons aan boord een hele inspirerende presentatie gegeven over de aanloop naar haar wereldreis, de impact die de hele mediastorm op haar had en de uitdagingen die ze tijdens haar reis zelf tegenkwam. Haar verhaal was een mooie les over het najagen van je dromen. We waren allemaal erg onder de indruk en er werden veel goede vragen gesteld.

Komende drie dagen zijn we op zee onderweg naar Curaçao. Wat we in die dagen gaan beleven, lezen jullie weer in een volgende blog!

Chantal