Land in zicht!

Ahoy!

Vannacht begon onze wacht om 00.00 uur. Toen we buiten kwamen zagen we lichten aan de horizon. Even twijfelden we of het lichten van boten waren of dat het land was. En inderdaad, er was land in zicht! De meningen waren verdeeld. Sommigen vonden het leuk om land te zien, eindelijk na drie weken. Anderen vonden het juist jammer. Land in zicht betekende ook het einde in zicht. Het einde van een prachtige en leerzame reis.

Maar niet getreurd, we hebben nog een weekje. En die laatste week wordt een knaller. We begonnen vanmorgen met een heerlijke frisse duik in het Caribische zeewater. Nadat iedereen wakker was, kon voor sommigen de zelfstudie beginnen. De trainees die klaar waren met hun schoolwerk, konden het zonnebaden voortzetten. Om 10.00 uur was het tijd voor het altijd fantastische 10-uurtje. Om te vieren dat we de overkant gehaald hebben kregen we deze keer een heerlijke fruit smoothie in geglazuurde glazen met daarbij de veelgevraagde Knoppers.

Vandaag begon ook de tweede helft van de scheepsovername. Onze wacht was van 12.00 uur tot 16.00 uur. Minke was deckhand en heeft als een strijder in de hitte de giek en de gaffel van voor naar achter geschuurd. Nynke was mate en hield de locatie van het schip in de gaten. Dit alles natuurlijk wel met een prachtig uitzicht over Sint Maarten.

Uiteraard is een keer zwemmen op een dag niet genoeg en gingen we er na de wacht weer voor. Als Tarzans en Janes slingerden de trainees en crewleden aan de zelfgemaakte liaan het water in. Het was een spektakel van veel lanceringen en gespetter.

’s Avonds speelden we voor de tweede keer het spel ‘over de streep’, waarbij iedereen zo eerlijk mogelijk stellingen beantwoordt door wel of niet over de streep te stappen. Hierbij kwam ook de stelling ‘Matthias is een lekker ding’ aan bod. Bijna iedereen sprintte naar de overkant, behalve Matthias zelf. Die begon een beetje rood te worden. Naast de grappige stellingen, waren er ook serieuze. Het spel is een goede manier om iedereen beter en van een andere kant te leren kennen.

Wederom een super geslaagde dag dus!

Groetjes vanaf de Swan bij Sint Maarten!

Minke en Nynke