Land in zicht!

18 november 2021

Vandaag werden we zoals altijd weer wakker gemaakt met een lekker muziekje van Meike. Na het ontbijt en nog voor de zelfstudie kregen we het bericht dat Tenerife in zicht was, dus iedereen ging kijken. In de verte kon je Tenerife al zien liggen en kapitein Tsjerk bevestigde dat we dezelfde middag nog aan zouden komen.

Halverwege de zelfstudie begonnen de berichtjes op ieder zijn telefoon binnen te stromen. Vanaf dat moment zat een groot deel weer vastgeplakt aan hun telefoon. Wij waren al snel van mening dat het zonder verbinding veel gezelliger was met de groep.

Deze ochtend hebben we ook nog gezongen voor Pim de engineer, zijn verjaardag, en Tina had ook brownies gebakken (lekker!!). Na de lunch was happy hour aan de beurt, deze was grondiger dan normaal aangezien er morgen hygiƫne-inspectie langs komt. Terwijl we Tenerife naderden was iedereen druk bezig met klaar maken om aan te meren. Toen we aankwamen in de haven zagen we tot onze verrassing dat de Thalassa (School at Sea) ook in de haven lag. Toen was het zover: we voeren de haven van Tenerife binnen. Na zeven dagen op zee te zijn geweest zetten we weer voet op de vaste wal. Na een duidelijke instructie van de crew mochten we aan land om Tenerife te verkennen. Wij hebben lekker hamburgers met frietjes gegeten wat we erg hebben gemist. Daarnaast zijn we nog even langs de supermarkt geweest om dingen te halen voor de oversteek. De komende dagen zullen we op Tenerife blijven om ons voor te bereiden op de grote oversteek.

Groetjes uit het warme Tenerife van Daan van R en Sjoerd

Extra reis,
dit schooljaar!

We organiseren in 2021/2022 een extra Masterskip reis naar een heel bijzonder gebied. Er zijn nog een paar plekjes vrij!

Ga jij mee dit nieuwe vaargebied verkennen?