JOYA | Werken als dokter op de Wylde Swan

Blog 8 februari Joya

Een fantastische dag om een blog over te schrijven; we zijn namelijk aangekomen in het paradijs (de Tabago Cays)! Als dokter was het een droom die uitkwam om deze reis aan boord te mogen stappen als scheeparts. Deze baan is uniek, want geen dag is hetzelfde en mijn rol is elke dag weer anders. Ik spring in zodra er tenen worden gestoten of vingers tussen deuren komen, maar ook als trainees of crewleden geveld worden door bijvoorbeeld een zonnesteek. Om dit te voorkomen herinner ik iedereen dagelijks aan de nodige zonnebrand en hydratatie. Echter is er (gelukkig) geen continue medische noodzaak op het schip en daarom help ik ook mee op het dek. Zo leer ik elke dag weer bij (van zeilen zetten tot onderhoudsklusjes klaren). Als zeiler van een kleine boot is dit tallship voor mij een hele nieuwe ervaring. Wauw, wat is het genieten om te varen over de Caribische zee of om ‘s nachts wacht te lopen en al zeilend te sterrenhemel te verkennen.

Ik dwaal af, we gaan weer terug naar de dag van vandaag. Op deze zaterdag ben ik geen scheepsarts of deckhand, maar assistent-kok, want er moet eten voor de BBQ van vanmiddag worden voorbereid. En dat is zeker geen verplichting.. Met goede muziek vispakketjes vouwen, ui snijden en BBQ-stokjes rijgen is hartstikke leuk! En al helemaal als je uit de keuken wordt gehaald om snel aan dek te komen kijken naar een rondzwemmende schildpad.

Om 12uur is het zover, met een aantal crewleden zetten we voet aan land op een droomachtig onbewoond eiland om de BBQ aan te steken en de lunch klaar te zetten voor de trainees. Als de tender op het witte zand is getrokken en de BBQ-kolen zijn uitgeladen bestaan de eerste paar minuten uit het met open mond rondstaren in deze prachtige droomachtige omgeving van palmbomen, zacht wit zand, de verschillende kleuren blauw van de zee en het uitzicht over alle paradijselijke eilandjes om ons heen. Als we met de crew de BBQ hebben voorbereid worden de trainees opgehaald en komen ze aan land als hongerige hondjes en wordt er op het buffet aangevallen alsof het de laatste dag is dat we eten krijgen. Daarna mag er gesnorkeld worden en natuurlijk wordt er door de trainees uitgebreid nagedacht over de perfecte Instagram foto. We hebben genoten van een heerlijke middag.

bbq op het strand

De dag wordt afgesloten met een ronde speeddaten, waarin de trainees elkaar beter leren kennen. Nog even napraten op het dek onder de volle maan en dan is het tijd om te slapen. Ik kijk er naar uit om morgen wakker te worden en weer een duik te nemen in dit helderblauwe water!

Door: Joya

Joya Doktor masterskip