JONA | Op de Wylde Swan zijn

Blog 20 april, Jona

De sfeer op de Wylde Swan is nog steeds goed. Nederland komt steeds meer in zicht wat zorgt voor meer verlangen naar thuis. Dit verlangen naar huis vermindert niet het plezier aan boord. Hier aan boord mag je gewoon nog bij elkaar in de buurt zijn en met zijn allen chillen. Als we van boord gaan, gaan we het varen zeker missen, maar vooral elkaar. Ondanks dat we elke dag Corona nieuws op de muur hebben hangen in de Pantry beseffen we allemaal eigenlijk nog helemaal niet hoe het zal zijn in Nederland. Je moet het echt zelf meemaken om het door te laten dringen. Het is best spannend om dat allemaal nog mee te gaan maken en op zich kijk ik er niet tegen op om de hele dag een beetje thuis te zitten. Aan boord heb je weinig / geen privé plekken, maar daar stoort (volgens mij) niemand zich aan. Hoog in de mast is de enige plek waar je even alleen kan zijn of samen met iemand kan zijn. Wanneer je boven bent vergeet je Nederland helemaal door het uitzicht op de oneindige zee en de reusachtige boot onder je. In de mast zitten ga ik zeker missen als ik thuis op de bank zit na een tijdje in quarantaine.

We zijn tot in Harlingen in een scheepsovername en dan moeten we natuurlijk ook wacht lopen. Iedereen heeft een andere “baan” tijdens de wacht en iedereen weet inmiddels precies wat ze moeten doen. Door de verschillende wachttijden van mensen leeft iedereen in een soort van andere tijdzone. Dit kan vervelend zijn omdat je sommige mensen haast niet meer tegen komt, maar het is ook wel gaaf om iedereen in zijn eigen trans te zien.

De dagen vliegen voorbij en iedereen zit helemaal in de flow. Als je de datum checkt ben je plotseling een paar dagen verder en als je naar de gally loopt en je kijkt naar de kaart boven de trap naar beneden zie je dat we op de kaart plots een paar rode lijntjes dichter bij Harlingen zijn. Omdat Nederland nog spannend is vind ik dat helemaal niet zo erg dat het zo snel gaat, maar veel mensen aan boord vinden het wel vervelend en zouden het liefst nog een maandje aan boord willen zitten. Veel mensen denken dat als ze nu opnieuw hun reiskeuze mochten invullen ze waarschijnlijk de oversteek zouden kiezen.

Groetjes,

Jona