Joey: Het was vandaag echt een geweldige dag.

 

 

De laatste dag van de zelfstudie zit erop, dus is het vanaf nu alleen nog maar vakantie vieren en aftellen voor de terugreis met het vliegtuig.

 

Buiten de zelfstudie hebben we vandaag ook een spel gespeeld op Sint Eustatius. Het Smokkelspel. Wij als trainees moesten ervoor zorgen dat we smokkelwaar moeten inleveren op het eindpunt. Het eindpunt verplaatste ook telkens.

We moesten eerst langs de douane, maar om daar te kunnen komen moest je eerst de crew zien te vermijden. Als ze je pakten mochten ze 30 seconden controleren of je spullen bij je hebt. Als zij spullen hebben gevonden is dat voor hun team per object 2 punten.

 

Wanneer we dan bij de douane aankwamen moesten we op een formulier invullen wat we bij ons hadden, dan vulde we voornamelijk in wat makkelijk vindbaar was voor de douane. Je hoefde niet alles op te schrijven, want ja, het is nou eenmaal het Smokkelspel. Als je dan klaar was met het formulier ging de douane (Johan en Roos) kijken of er niet nog iets anders in de tas of op jezelf zat wast je niet had aangegeven. Als ze niks anders konden vinden kreeg je het formulier mee met een WS stempel erop om te bewijzen dat je langs de douane bent geweest.

 

Daarna moest je opzoek gaan naar het eindpunt, wat Titouan was. Je kon het herkennen aan een blauwe bandana die hij had opgehangen op de plek waar hij zat. Als je bij hem was leverde je alles in wat je bij je had. Voor de aangegeven spullen kreeg je 1 punt per object en voor de gesmokkelde spullen 3 punten.Uiteindelijk hadden we, de trainees gewonnen.
Ik liep samen met Titouan terug en hij was niet blij met zijn teamgenoten. Hij zei dat hij veel te veel spullen van ons kreeg. En daar had hij gelijk in ook.

 

Toen we terug gingen naar het schip ging er ook een onbekende (Nederlandse) vrouw mee. Ze was blijkbaar een verpleegkundige op Sint Eustatius. Ze is daar overgeplaatst om er 9 maanden te gaan werken. Inmiddels is ze er al een jaar en is ze van plan om over 3 maanden terug te gaan naar Nederland.
Ze vertelde die avond hoe het kwam dat Sint Eustatius een gemeente is van Nederland en hoe ze hier op het eiland leven.

 

Daarna hadden we nog een feest. Het-einde-van-de-zelfstudie feest. Wat gelukkig langer doorging als het vorige feest van Bart en Sophie.

 

Joey

Extra reis,
dit schooljaar!

We organiseren in 2021/2022 een extra Masterskip reis naar een heel bijzonder gebied. Er zijn nog een paar plekjes vrij!

Ga jij mee dit nieuwe vaargebied verkennen?