JENNIFER | Onderdeel van het schip

Blog 2 april, Hoofddocent Jennifer

Lieve allemaal,

Het is 2 april, een dag na de-tandpasta-zit-overal-dag. De sfeer zit er goed in, iedereen raakt helemaal ingeslingerd en er komen steeds meer uitingen van trainees en crew dat men eigenlijk niet per se naar huis wil. Wel om ouders, familie en vrienden even te zien, als dat kan? Maar dan? Wat moeten we dan? Hier zitten we heel lekker met elkaar opgescheept, waar gewoon hutje-mutje-op-elkaar film gekeken kan worden. Er gewoon geniest kan worden zonder dat dat iets betekent. Er is genoeg eten, genoeg tijd, genoeg te doen en genoeg om over te praten, genoeg om te leren en te groeien. En thuis? Het is gissen naar hoe het er echt aan toe gaat, we sprokkelen een beeld bij elkaar van de bits en pieces die we ontvangen via (sail)mail.

Vandaag is de laatste dag van de eerste scheepsovername en omdat we gelukkig nog een heel eind hebben om te varen, hebben we er sowieso nog een ingepland. Morgen zullen de trainees reflecteren over hun eerste rol en direct weer vooruit kijken naar hun volgende rol. Gaan ze verder in de eerste rol of zijn ze erachter dat hun hart toch heel ergens anders ligt. Het mooie is dat dat hier gewoon kan. Omdat we nu al een lange maand met elkaar varen, kan er steeds meer. Iedereen neemt zijn verantwoordelijkheden steeds serieuzer en daardoor kan er veel. Trainees beslissen zelf dat ze ’s middags nog wel even kunnen studeren, ze duiken de keuken in en maken de lekkerste maaltijden, ze komen met goeie idee├źn en zijn meer en meer onderdeel van het schip.

Langzaam aan doet de crew stapjes terug. Dit is waar we het voor doen en stiekem mis ik alles al een beetje. Om het zichtbaar te maken hoe de tijd verloopt hebben we de planning totdat we er zijn opgehangen inclusief alle plannen/lessen/workshops die we nog willen doen. Trainees kunnen zich inschrijven op waar ze aan mee willen doen. Dan lijkt het ineens nog maar heel kort. Het is mooi om te ervaren hoe zo’n oceaanoversteek iedereen laat inzien hoe je eigenlijk alleen maar in het nu kan leven. As we speak, zegt het nieuwe weerbericht weer iets anders als vanochtend. Misschien duurt het nog wel veel langer :).

Subject to change!

Liefs Jennifer