JENNEKE & JADE | ETEN en SLAPEN op het STRAND

Blog 9 februari Jenneke en Jade

 

Hoi allemaal,

Zondag 9 februari was het dan zo ver we gingen survivallen. Nadat dit al een keer gecanceld was door een slechte weersvoorspelling hoopte we nu op beter weer.

De baai had de naam Bloody Bay, al weten we niet precies waarom. In groepjes werden we met de tender ( rubberbootje) naar de kant gebracht. We moesten nog wel een stukje zwemmen naar de kant met de tassen en slaapzakken op ons hoofd. Dit ging niet bij iedereen even soepel. Toen we eenmaal op de kant waren was het tijd om een slaapplek te gaan zoeken, vuur te maken en eten klaar te maken. Pelle was even de leider van de groep en moest dit gaan organiseren. Floor was hoofd van het avondeten en de slaapplekken werden per groepje opgezet, hiervoor had je één zeil per groepje.

eten koken op het strand

Eenmaal gesetteld konden we eindelijk gaan eten. Als voorgerecht hadden we broodjes hotdog, die vielen erg in de smaak. Tussen het voor- en hoofdgerecht zat even een lichte regenbui, dus toen kwamen de poncho’s en de jassen tevoorschijn. Jenneke en Nynke waren het strand op gegaan om stenen en schelpen te zoeken, zodat dit kon dienen als servies. Ondertussen waren Jade, Pelle, Pieter, Iris en Floor het hoofdgerecht aan het voorbereiden. Dit hoofdgerecht bestond uit couscous met maïs en kikkererwten. Dit was een erg succesvol maaltje. Op Tobago hadden Floor en Karlijn een bananentros gekregen van een lokale bewoner en die hadden we dan ook meegenomen als nagerecht.

Ook hadden Jenneke, Jade en Nynke het bijster slimme idee om even te gaan plassen op het strand. Wellicht hadden ze van te voren even moeten bedenken waar de wind vandaan kwam.

Bij het groepje van Jade was het zeil los geschoten midden in de nacht, dus dat moest even gefixt worden. ’S Nachts heeft het nog een paar keer geregend, maar de meeste zijn wel droog gebleven.

We werden vroeg in de ochtend ‘wakker’ en werden weer opgehaald door de tender. Natuurlijk moesten we eerst weer een stukje zwemmen met de tassen en slaapzakken boven ons hoofd. Al met al een geslaagde survival dag.

Groetjes Jenneke & Jade