Janneke | Oerwoud of regenwoud

8 januari

Heyy famss,

Je favoriete blogger, Jannie is hier!!!! Britt

Vandaag was het natuurlijk de allerleukste dag van de week, namelijk woensdag = toetsdag!!! Was echt top ouwe. Het plezier spatte van alle gezichten, maar gelukkig geen havermout vandaag!!! Ik had vandaag ook een toets, ik denk dat het wel prima ging. Het chille is hier dat je zelf mag bepalen hoe laat je de toets mag maken. Natuurlijk hadden we weer happy hour, ik was de extra groep en moest het hout schuren. Echt happy hour was nog nooit zo leuk geweest, haha. Gelukkig hadden we wel de muziek van Sjoerd (de kapitein) tijdens happy hour.

Maar nu over naar het leuke gedeelte van de dag. We gingen op excursie! We gingen een hike doen door het oerwoud. Op de heen weg was het best zwaar, want we moesten door de brandende zon op het heetste moment van de dag omhoog klimmen. Toen we boven waren en iedereen helemaal bezweet was ging het regenen!!! Ik ben oprecht nog nooit zo blij geweest met regen. Het was echt een tropische regenbui, het was heel even en heel hard en ook was de regen half warm. Dus toen was het geen oerwoud meer maar een regenwoud J. En natuurlijk gaat er bij ons altijd weer iets fout, want we hadden 2x een afslag gemist. Maar we zijn uiteindelijk allemaal heel terug aan boord gekomen. Behalve Maartje en Fimke, die hadden de tender gemist, omdat ze eten aan kopen waren. We gingen echt door het woud heen, het was echt heel mooi. Het was wel heel stijl en glad, iedereen ging bijna de hele tijd onderuit. Sommige mensen genaamd Jelle vonden het zo zwaar dat hij door Bart werd gedragen. Toen we klaar waren met de hike gingen sommige mensen een ijsje halen en anderen gingen WiFi pakken.

We kwamen terug op de boot en toen gingen we eten. Het eten was gemaakt door Lotte en Lisanne, voor de verandering. We werden daarna allemaal bij elkaar geroepen, want morgen gaan we met zijn allen een schooltje bezoeken. We gaan daar een lesje van hen volgen en we mogen zelf een lesje van 15 minuten verzinnen. We werden in drietallen ingedeeld, ik zit met Anna en Franc, en we moesten iets leuks verzinnen. Wij moesten een lesje verzinnen voor groep 5. We gaan een soort puzzel met een touw doen. Iedereen heeft er heel veel zin in!

Janneke en shoutout naar Britt