ISABELLA&HUGO | Vechten voor je stageplekje!

Blog Isabella en Hugo, 26 maart

Aan het eind van de reis is er een scheep overname. Dit houdt in dat alle trainees de rollen van de crew overnemen en zélf de baas zijn. Zoals je je kan voorstellen zijn er heel veel verschillende rollen, van kok tot kapitein en van engineer tot hoofddocent. Om goed te weten wat bij je past kun je je inschrijven voor verschillende stages en een dagje meelopen met die persoon. Zo krijg je een goed beeld van wat je leuk vindt en waar je interesses liggen.

Wij hebben alle twee meegelopen met de Pim, de engineer en onze grote vriend. Als engineer zorg je ervoor dat het schip goed functioneert. Iedere keer is het anders, je moet dus heel creatief zijn en soms rare oplossingen bedenken. Bij de meeste klusjes word je erg vies maar daarna kan je een verfrissende duik in het water nemen.

Tijdens onze stage heeft Pim ons al zijn werkplekken laten zien, die zitten verspreid over heel de Wylde Swan. Sommige ruimtes zijn heel klein en daarom hoeft Pim ook niet aan yoga te doen. De meeste dingen zitten natuurlijk in de engineroom maar daar wil liever niet komen want het is daar heel erg warm.

Je moet wel voor je plekje vechten want voor de scheep overnamen moet je een goede sollicitatiebrief schrijven. Daaruit kan een gesprek volgen en zal blijken of je de taak op je mag nemen.

Daarnaast zijn er veel stages die te maken hebben met het zeilen; kapitein, 1st mate, bootsman, enz. Maar als je liever niks met het zeilen te maken heb kan je ook nog meelopen met de kok, Head teacher, interior manager en scheepsarts. Er zit dus voor iedereen wat tussen!

Groetjes, Isabella en Hugo