ISABELLA&ANNE-MAARTJE | Het eten aan boord

Blog, Isabella en Anne-Maartje

Met een lege maag kun je natuurlijk niet zeilen. Daarom is de kok op de Wylde Swan bezig om voor en met ons te koken. Soms wordt dat heel erg gewaardeerd, en soms is er nog ruimte voor verbetering. Om de twee dagen hebben we ‘havermoutdag’, en dat valt niet bij iedereen even goed. De meeste blijven dan in bed liggen en eten een koekje of crackertje die worden gebunkerd speciaal voor deze gelegenheid als we aan land gaan. Het is misgegaan toen we voor het eerst gingen zeilen, en we ‘s ochtends havermout voorgeschoteld kregen. Iedereen werd erg ziek en sindsdien zit havermout in de verkeerde plek in onze maag, namelijk degene de plek die de vissen voert.

Gelukkig houdt onze kok, Koen, voor de rest heel goed rekening met onze wensen. Hij maakt de ‘havermoutdag’ goed door af en toe een lekkere brownie of pizza te maken. Over het algemeen eten we heel goed, er zijn dan ook altijd rijen voor het eten en iedereen staat altijd startklaar om te rennen naar de tweede ronde.

Koen en Nika staan er gelukkig niet alleen voor, iedere ochtend, middag en avond helpen de trainees met veel plezier mee. Groentes snijden, afwassen, eten inkopen en nieuwe ideeën inbrengen. Veel mensen geven zich voor de stages voor de scheepsovername ook als kok op, omdat het altijd heel gezellig is in de keuken en je altijd waardering krijgt van de overige trainees en crew. Daarbij kan je soms een hapje tussendoor eten, om even voor te proeven.

Dus als je je als aanstaande Masterskip-trainee zorgen maakt of het eten aan boord wel goed is, kunnen wij je verzekeren dat dat niet nodig is. Koen en Nika hebben de gouden spatel in handen en kunnen zeker een lekkere pasta, soep, curry en ga zo maar verder, neerzetten. Dit was onze blog, wij gaan er weer snel van door. We hebben nog 23 dagen om te genieten van het lekkere eten, het mooie weer en de Wylde Swan, dus dat gaan we ook zeker doen! We zien jullie snel weer!

 

Lieve groetjes (uit de keuken),

Isabella van den Hout en Anne-Maartje van Ravenhorst