Internships en skiën in Noorwegen!

Door Kiki en Merel

Hiii, vrijdag was het dan zover, we konden beginnen met onze Internships! En nee, dit was geen 1 april grap hoor 😉

De afgelopen weken hebben we de meeste van onze Basic Skills afgevinkt en nu konden we kiezen met wie me mee gaan lopen. Wij (Kiki en Merel) kozen net als Anke en Sine voor Deckhand Rinske!!

We hadden al veel geleerd over het zeilen, de keuken, de lijnen, de wind, navigeren, sturen, etc… Nu konden we kiezen waarop we wat meer de diepte in willen, zodat we straks met alle trainees klaar zijn voor de scheepsovername! Met alle trainees gaan we dan zelf het hele schip besturen. Wij waren met Rinske ’s ochtends aan de beurt en konden met mooi weer lekker het dek op. We begonnen met een stukje wat diepere theorie: alle zeilen bij langs tijdens een goede overstag! (Door de wind heen draaien) Daarna pakten we wat lijnen en hebben we ze leren afwerken, dus konden wij lekker gaan knopen! Kutklusje maar wel belangrijk als deckhand.

Na even een korte pauze en een heerlijk tussendoortje van onze kok Tim mochten we eindelijk een voor een de mast in! Dit was echt zo gaaf! Eerst een tuigje aan en toen de kliminstructies van Rinske en daar gingen we! Tijdens het varen en met de wind was het eerst nog wel even spannend maar dat was het zeker waard. Het was een hele leuke ervaring maar toch best wel hoog! Wat een uitzicht als je daarboven zit echt insane, een ervaring om nooit te vergeten! De hele middag moesten we helaas aan de zelfstudie, morgen weer een dag met Rinske op dek!!

De volgende dag zijn we bezig gegaan met het Jibnet, kregen we theorie over de Schooner Sail en de rest van de ochtend waren we druk met het trimmen van de zeilen omdat de wind een beetje apart ging doen. Goede samenwerking met z’n vieren en Rinske! Dit was het Internship alweer! Veel geleerd en het was echt heel leuk!

Zaterdag avond zijn we aangekomen in Narvik, dus zondag lekker skiën!! Na een hele lange, vermoeiende en vooral gladde (he Kiki) wandeling stonden we uiteindelijk met z’n allen bovenaan de piste! Het uitzicht was echt zo mooi en het weer kon ook niet beter: verse sneeuw van gister en de hele dag zon! Alle pistes waren ook echt perfect geprepareerd. Er waren wel een aantal bomenknuffelaars en Kiki heeft ook een prachtige landing gemaakt van de schans. Maar gelukkig is iedereen weer helemaal heel thuisgekomen. Het was echt een heerlijk gevoel om met z’n allen die pistes af te sjezen! Aan het eind kwam Amy nog met haar camera voor een hele fotoshoot bovenaan de piste! Kortom, een geweldige dag op de pistes.

Toen we terugkwamen was ook Jaap aangekomen aan boord van het Noorderlicht. Hij is onze gids en weet alles over Noord-Noorwegen en Spitsbergen! Na het skiën zeilden we richting Lødingen om te overnachten. We gingen rustig door de fjorden en hadden een prachtige zonsondergang en supergaaf noorderlicht! We hebben het wel eerder gezien, maar nog nooit zo fel, alle trainees stonden buiten in de kou met hun camera’s. Geslaagde dag dus!

Liefs vanaf het Noorderlicht,

Kiki en Merel <3