Knakworsten op Horta!

20 mei 2021

Olá!

Weer een nieuwe blog en deze keer van Renske en Maud (de twee leukste aan boord, natuurlijk). Vandaag was een hele drukke maar super speciale dag! We werden wakker gemaakt en konden meteen onze zeilpakken aandoen om mee te helpen met overstag gaan. Het waaide erg hard (windkracht 6/7). Tijdens het overstag gaan knapte de sheet van de innerjib. Niet heel handig, maarrr… We zagen land, wat betekende dat we er bijna waren. We konden na het overstag gaan weer aan de zelfstudie, maar na het tienuurtje gingen we weer overstag, dus allemaal het dek weer op. Deze keer is alles heel gebleven.

Na het land achter ons te laten zagen we om 11:00 weer land: Horta!!! We zijn er!!! Iedereen was enthousiast! Ook omdat er weer na 2,5 week bereik was. En, zoals dat dan gaat: meer aandacht voor de telefoon, iets minder voor het land. We gingen voor anker en we konden meteen lunchen. Het was een feestmaal: knakworsten, wat hebben we die lang niet meer gehad en wat was het lekker!!

De meeste internships gingen niet door, aangezien iedereen druk bezig was met alles gereed maken voor aankomende week: het dek moest schoon, alles ontzouten en elk zeil netjes opgevouwen. Toen alles klaar was hadden we ‘midden van de reis’ viering. We zaten qua tijd en afstand op de helft van de reis! Het mag best langer. Tijdens de viering kregen we een mooie toespraak van Ben en leerden we een beetje Portugees van Xico. Er was COLA!!!!!! en heel veel kaas. Direct daarna werd het avondeten geserveerd en sprong de tijd van 18:00 naar 20:00.

Omdat we niet meer zeilen zijn we teruggegaan naar ankerwachten. Je moet dan twee uur met twee andere trainees naar een beeldscherm staren en zorgen dat de Wylde Swan niet buiten de groene cirkel komt. Kortom, filmavondje in de navigation-room.

Een hele volle en speciale dag!

As Bolas Amigos!

Renske en Maud

Extra reis,
dit schooljaar!

We organiseren in 2021/2022 een extra Masterskip reis naar een heel bijzonder gebied. Er zijn nog een paar plekjes vrij!

Ga jij mee dit nieuwe vaargebied verkennen?