Het onvervangbare vervangen

12 mei 2021

Vandaag woensdag 12 mei was een hele bijzondere dag, dit is een dag waar velen van ons naartoe hebben geleefd vanaf het moment dat we aan boord zijn gestapt. Vandaag is namelijk de eerste ronde van de internships begonnen. Elk crew lid is nu nog onvervangbaar, maar dat zal niet lang meer duren. Tijdens de scheepsovername zullen wij de crew aan boord overbodig maken, ter voorbereiding daarop dus deze internships. Nadat ieder van de crew zijn rol aan boord had gepitched konden wij ons opgeven voor de drie rollen die ons het meest aansprak. De opties waren kapitein, first mate, bosun, deckhand, interior manager, engineer, scheepsarts, scheepskok en docent.

Wij hadden deze eerste ronde first mate (Cuinn) en scheepskok (Anna). De first mate internships waren erg interessant we leerden over de vele aspecten van deze rol op het schip zo hebben we tijdens onze eerste internship geleerd hoe we moesten navigeren en rekening houden met de wind. Daarna hebben we onze nieuw verworven kennis gebruikt om een theoretische route naar Canada te plannen. Naast het weer moesten we ook rekening houden met de nodige voorschriften sommige gebieden mogen we namelijk niet binnenvaren met de Swan. De internships voor scheepskok waren precies wat je zou verwachten, koken. Samen met alle trainees uit Friesland en onze Friese scheepskok hebben we vandaag een AGV maaltijd gemaakt. Het waren gebakken aardappeltjes met stukken pompoen en spinazie met een hamburger. Omdat we voor ruim veertig mensen koken moesten er heel veel groentes gesneden worden, hier waren we ruim twee uur mee bezig. Dit was het volgens Cuinn en de rest helemaal waard omdat het eten erg goed smaakte.

Na alle internships van vandaag heeft iedereen veel nieuwe dingen geleerd en voor de verandering niet allemaal hetzelfde. Daarom is er vanavond nog veel nabesproken over de internships wat erg gezellig was.

Groetjes Anna en Cuinn