Het brandalarm gaat af..!

Daar staan we dan op het main deck. Het brandalarm gaat af! Iedereen is gespannen aan het wachten op orders van Tina de scheepskok.

Zij heeft een lijst waarop alle namen staan, de groep word in tweeën gedeeld en iedereen moet op het main deck gaan zitten. Na een tijdje schreeuwde Richard de kapitein dat we de boot via stuurboord moeten verlaten.

Maar er was nog iemand binnen! Asta en Rigmor, de deckhands, gingen in firesuits naar binnen om Valérie te redden uit de main hold waar de brand was uitgebroken. Na een paar minuten gespannen gewacht te hebben kwamen ze met z’n drieën eindelijk weer naar buiten, levend en wel.

Daarna moest iedereen naar de reddingsbootjes op het foredeck. Gelukkig hoefden we de boot niet te verlaten. Het was allemaal een oefening.

Na de Firedrill hadden we een carrousel met sailtraining van Asta. We hebben het gehad over tacking and gybing (overstag gaan en gijpen). Ook hebben we de theorie van het hijsen van een staysail (fok) nog een keertje herhaald.

Daarna leerde we over Basic life support van Anne de scheepsdokter. We hebben geleerd hoe je moet reanimeren en wat je moet doen als je iemand liggend op straat tegen komt.

Een paar mensen proberen al een tijdje een vis te vangen. Elke keer als we weer naar de aft lopen en we de hengel weer een beetje zien bewegen springen we een gat in de lucht, maar helaas willen de vissen niet bijten… We zitten nu ter hoogte Madeira dus inmiddels zijn de korte broeken al aan. Het is 25 graden en er is een heerlijk zonnetje.

Over ongeveer een dag lopen we de haven van Tenerife binnen waar we de supermarkten gaan plunderen want inmiddels is bij iedereen de snoepvoorraad op…

Pepijn en Wouter