Het begin van de Ships take-over

26 februari 2022

Hallo lezers,

Vandaag begon de ships take-over. Dat houdt in dat de komende drie dagen de trainees het schip overnemen van de crew. We moeten het schip besturen, onderhouden, zeilen zetten, de boel plannen en iedereen veilig houden. We hebben vandaag al gemerkt dat communicatie key is. Vanochtend vroeg kreeg iedereen zijn taak aan boord te horen. Iedereen heeft verschillende functies. Op de foto’s hieronder zie je de trainees met de originele crew waarvan ze de functie overnemen.

De Captains zorgen ervoor dat het schip georganiseerd blijft. Vanmorgen hebben zij de planning gemaakt voor het zeilen tijdens de scheepovername.

De engineers hebben hun dagelijkse klusjes uitgevoerd en hebben ook de droger en het tender bootje weten te fixen.

De dokters hebben gekeken naar de corona situatie aan boord en wat er daarbij voor de laatste dagen allemaal mogelijk is met bijvoorbeeld aan land gaan.

De teachers hebben een schema gemaakt voor de komende dagen en zijn begonnen met een vriendenboekje maken.

De koks hebben vandaag weer een heerlijke lunch gemaakt en zijn de hele dag al bezig met de voorbereidingen voor het avondeten.

De interior girls hebben de tussendoortjes voorbereid, ze hebben een heleboel schema’s in elkaar geflanst en ze hebben happy hour geregeld.

De first mates hebben de route uitgestippeld voor vandaag naar Saba en ze hebben het veiligheidsplan geüpdatet.

De bosuns en de deckhands hebben vandaag zeilen gezet. Ze hebben het coursesail gezet wat de originele crew nog niet aangedurfd heeft ;).

 

De Scheepsovername begon wat lastig en nog niet alles liep op rolletjes, maar na een tijdje hadden we het schip onder controle. We varen nu met de wind in de zeilen naar Saba en hopen daar vanavond aan te komen.

Groetjes,
Eline en Pip