“Hei! Ha det!”: 3 dagen op de Reade Swan

16, 17, 18 maart 2022

Hei! (Hallo in het Noors)

Anke, Sine en Freek hier. Wij gaan wat vertellen over de laatste drie dagen (hoi papa en mama!)

Om even kort wat over ons dagelijks leven te vertellen gaan we beginnen met het dagschema. We staan vroeg op (6.30!) en we ontbijten, thanks kok Tim ;), we genieten hier veel van. Dan om acht uur aan school :(, we hebben ieder uur een korte pauze en dan gaan we even naar buiten voor wat frisse lucht. Om tien en vier uur krijgen we een tussendoortje. Om twaalf uur lunchen we en dan happy hour. Bij happy hour gaan we de hele boot schoonmaken voor een uurtje. We hebben een systeem met drie groepen en dan rouleren we de taken, zodat je niet iedere keer de wc’s hoeft te doen. Vanaf twee uur kunnen we meestal helpen op de boot, maar het verschilt per dag wat we doen (sailtraining, theorie, etc.). Dan om zes uur eten we weer. Nogmaals, thank you Tim, dat is altijd gezellig. In de avond is er ook altijd gezelligheid: spelletjes, thee en met een beetje geluk een liedje op de gitaar van Freek. We hebben al de topper ‘country roads’ gehad, wat zeker wel een hoogtepunt was.

Donderdag zijn we naar Lødingen (het helpt met de uitspraak als je er een dansje bij doet :)) gevaren. We hebben toen ons eerste stukje gezeild! Rinske en Fiona, de deckhands, hebben ons alles uitgelegd en ons geholpen met hijsen (Omdat Fiona Deens is en de fotograaf, Amy, Australisch, is de voertaal hier aan boord grotendeels Engels). Alleen was er te weinig wind, dus echt zeilen kon niet. Toen hebben we maar het laatste stukje gemotord.

We zijn aangelegd en we konden nog even het stadje in (het snoep was heel duur!). We hadden een van de voorste zeilen nog niet opgerold, dus dat gingen Freek en Sine doen met Fiona. Daarvoor moesten ze het kluivernet in, dus moesten ze ook gezekerd worden. Ze waren op dreef, dus ze maakten daarna een douche bordje, omdat we alleen warm water hebben voor één douche tegelijkertijd. Nu weten we precies wanneer we kunnen douchen. Sine was al helemaal goed bezig :), die heeft de quote of the day ingevoerd met Merel. Elke dag staat er op het krijtbord een andere inspirerende quote of grappige uitspraak. Zo houden we de boot vol inspiratie en passie.

Gisteren hadden we de topper: ‘’If you think it’s stupid, it probably is.’’ van Fiona. Vandaag neigen we naar de uitspraak ‘’Moet er zeep bij de droger?’’ van Lara, maar ‘’Don’t worry about it, we’ll just make it happen.’’ van Rinske is ook een goede optie.

De komende dagen hebben we storm, dus blijven we hier in Lødingen. Het plan voor de komende dagen is nog niet concreet, maar we hebben vrijdag wel een mooie wandeling gemaakt! Toen we wegliepen was het aan het sneeuwen maar zodra we boven op de berg stonden was het eventjes opgeklaard.

We liggen de komende dagen stil, dus wordt er veel gewerkt aan de boot. Ze proberen nu het water te fixen, zodat we tegelijkertijd warm kunnen douchen en we het douche bordje precies één dag hebben kunnen gebruiken ;). Doordat ze allerlei dingen aan het schip aan het doen zijn, valt de stroom soms uit. Soms zitten we dus even in het donker, maar dat is ook wel knus.

Nou, dit was ons blog. Jullie hebben hier vast zeer van genoten. Nou, doei papa en mama (en de rest natuurlijk).

Ha det! (Doei in het Noors)

Anke, Sine en Freek